Kaliope Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 OOjjjj.... jakie piękne pączusie!! Brawo Dalutka, rodzinka pewnie była zachwycona :) Cytuj
Gość dalutka Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 ..dziękuję za pochwały :) ... niespodzianka mi się udała a rodzinka po powrocie do domu była zachwycona... choć na obiad przed pączkami, była tylko zupa pomidorowa...Pozdrawiam serdecznie... Cytuj
teresap Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Po niedzieli robię i ja... ;) Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Paczki zrobione, zjedzone.............pycha. Cytuj
teresap Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Bardzo się cieszę Halinko i sama też zrobię bo smak mi przyszedł POZDRAWIAM Cytuj
KIKI Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2010 he he ja już jutro pieke, bo wybieram się do córci do piernikowa ( Toruń). Biedula ma sesję, więc poprawię jej humor pąkami:) Cytuj
KIKI Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Upieczone i zjedzone :) przepis rewelka dziękuję za przepis i polecam ... mniam mniam Cytuj
teresap Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Jak zjedzone to znaczy że smakowały a jak smakowały to ja się bardzo cieszę :) Pozdrawiam Cytuj
aniab Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Teresap wielkie dzięki za Twój przepis na pączki. Są znakomite ;) Próbowałam różnych przepisow i zawsze coś mi nie wychodziło, pączki były albo twarde albo z zakalcem. Twój przepis jest rewelacyjny i mam takie pytanie- czy mogę z tego przepisu robić też ciasto drożdżowe lub bułeczki? Dzięki bardzo Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Ja ostatnio robiłam takie pączusie [LINK NIEAKTUALNY] są rewelacyjne ;) Teraz muszę wypróbować Tereniu z Twojego przepisu :grin: Cytuj
teresap Opublikowano 12 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2010 Teresap wielkie dzięki za Twój przepis na pączki. Są znakomite ;) Próbowałam różnych przepisow i zawsze coś mi nie wychodziło, pączki były albo twarde albo z zakalcem. Twój przepis jest rewelacyjny i mam takie pytanie- czy mogę z tego przepisu robić też ciasto drożdżowe lub bułeczki? Dzięki bardzo Aniu baaaardzo się cieszę że pączki smakowały. Czy można zrobić z tego ciasta bułeczki wydaje mi się że tak , ale troszkę za drogie będą. Ja daję ( podaje przepis tak na oko bo tak robię ) okol 3 szklanek ciepłego mleka + szczypta soli + 3 łyżki cukru +10 dag drożdży dobrze rozrabiam i wlewam to na 1 kg mąki i przysypuję to jeszcze 1/2 kg mąk (i czyli razem mąki jest około1 1/2 kg) Na to daje roztrzepane 5-6 jajek z 1/2 szk cukru i cukier waniliowy duży Zostawiam przykryte aż ciasto popęka zarabiam i wlewam 3/4 kostki rozpuszczonej ale zimnej margaryny . wyrabiam i jeśli jest za rzadkie to dodaje mąki za ścisłe mleka. Ciasto jak na pączki lub ściślejsze Oczywiście musi wyrosnąc Nadzienie i kształt dowolny A co do placka drożdżowego polecam przepis z forum placek drożdżowy bez wyrabiania Pozdrawiam obie Panie i zachęcam Kasi do wypróbowania Cytuj
Gość onaznieba Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Przebywam aktualnie zagranica, i mam dostep tylko do drożdzy w proszku. Czy mozecie mi dac jakos rade jak z tego zobic dobre paczki za pomoca takich drozdzy?? Dodam ze w saszetce jest 7g. Cytuj
teresap Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Przebywam aktualnie zagranica, i mam dostep tylko do drożdzy w proszku. Czy mozecie mi dac jakos rade jak z tego zobic dobre paczki za pomoca takich drozdzy?? Dodam ze w saszetce jest 7g. "Onaznieba" z przykrością muszę napisać że żadnych innych drożdży nie używałam, ale tak sobie myślę że na pewno tam piszę na ile mąki i jak zrobić tak zwany zaczyn , a resztę według przepisu. Po prostu spróbuj !!! Pozdrawiam Cytuj
aniab Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Teresap bardzo dziękuję za porady i przepisy. Z pewnością wypróbuję. Pozdrawiam :cool: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.