teresap Opublikowano 17 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 No dziewczyny tłusty czwartek prze nami :) :) :D Cytuj
izka31 Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2009 Dziewczyny te wypieki wyglądają pięknie. Ja szukam przepisu na róże karnawałowe. Może zna ktoś jakis prosty przepis?? Cytuj
teresap Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Teraz jeszcze tylko chruściki muszę spróbować jak znajdę jakiś dobry przepis ZEBCIU - Wpisuje przepis na chrust mam nadzieje że spróbujesz i będzie Ci smakował jak pączki z mojego przepisu - czekam Cytuj
teresap Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Izka apropo róż wejdź na moj chrust Cytuj
teresap Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 No u mnie już tłusty czwartek , Cytuj
mart Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Boskie!!!!!!!!!!! Mogłabym połknąc monitor:) Tez sie już biorę do roboty! Cytuj
mart Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Pączki jeszcze w trakcie robienia,przepis zaczerpniety z https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17090 przepyszne, teresap mam nadzieje ze sie nie gniewasz ze umiescilam je przy Twoim przepisie :D Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam pytanie, jaka konsystencje powinno miec to ciasto, moje wyszło starsznie luźne? Cytuj
mart Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Magdalenko moje tez bylo luzne,wydaje mi sie ze im luzniejsze tym lepsze w smaku,jak masz problem z formowaniem to obsyp lekko dłonie mąką,na pewno sobie poradzisz a jesli uwazasz ze jest za luzne to dodaj odrobine maki do ciasta, ja robilam z innego przepisu Cytuj
mart Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Skończyłam:) Muszę sie pochwalić bo pierwszy raz robiłam pączki,umieram z zachwytu :D Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Twoje pączuszki Mart wyszły tak apetyczne, że aż ślinka leci. Zaraz biorę się za robotę, bo ciasto już wyrosło :D Cytuj
mart Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 dziekuje i powodzenia zycze,pochwal sie jak wyszly Cytuj
teresap Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 Magdalenko zgadzam się z opinią że ciasto zatrze jest lepsze na pączki i wiadomo że jak dajemy same żółtka to mleka więcej, a jak pół na pół tzn. całe jajka i żółtka to mleka według przepisu w moim wypadku 2 szk. Odnośnie konsystencji - ciasto musi być takie żeby dawało się wyciąga do góry , trzeba pamiętać że margaryna którą rozpuściliśmy się zaciśnie Ja osobiście ręce smaruję margaryną i układam na ścierce -tłuszcz się nie pali bo nie ma mąki Mam nadzieję że nie pogmatwałam ‘MART” odnośnie Twoich pączków są śliczne POZDRAWIAM WSZYSTKICH Cytuj
mart Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 W przepisie z którego robiłam były tylko 2 jajka :D a takie wyszły pyszne,do tego suche drożdże bez rozczynu, łatwiejszych pączków do zrobienia już chyba nie ma,dziś jest tak pączkowo-faworkowo na forum,super!!! Chyba nikt nie ma wątpliwości jaki to dzien :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.