Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość onaznieba
Opublikowano

Juz probowalam lecz nie wyszlo, ale to chyba byla wina maki bo tu oczywiscie nie ma takiej maki jak u nas w polsce. Ciasto wyszlo takie strasznie sluche, nic sie nie dalo z nim zrobic. Poszlo do smieci

  • Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

onaznieba ja tez przebywam zagranica i z maka tu jest wszystko ok, w ogole jestem zachwycona taka iloscia mak do wypiekow chleba i nie tylko, co do drozdzy suchych bardzo lubie ich uzywac i saszetka jest na 0,5 kg maki, nie poddawj sie, zrob ponownie a sie przekonasz, tylko stopniowo dolewaj plyn (mleko lub wode) az do uzyskania wlasciwej konsystencji, jak za suche to jeszcze dolewaj mimo ze w przepisie jest inna ilosc podana poniewaz kazda maka inaczej chlonie wode, glowa do gory, powodzenia :cool: i jeszcze cos jak nie wiesz jaka make kupic bo tutaj rzadko mozna znalezc typ maki na opakowaniu tak jak jest to w kraju to kupuj z namalowanymi ciastami na opakowaniu :-?

  • 2 lata później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przyznam się, że jeszcze nigdy tak nie nadziewałam :blush: zawsze nadziewam je podczas formowania, przed smażeniem, również pozdrawiam i udanych pączków życzę 🙂

  • 1 rok później...
Opublikowano

Tłusty czwartek przed nami.. to jak zabieramy się za pieczenie pączków? tradycyjne czy z jakimiś specjalnymi nadzieniami, jakie lubicie? ja wy tym roku zrobię tradycyjne i z nadzieniem karmelowym:)

Opublikowano

Tak, tak :) 

 

U nas tradycyjne, ale bardzo lubię też pączusie z budyniem lub ze śmietaną, ale te kalorie... aaa z drugiej strony raz w roku można sobie pozwolić  :mrgreen:

 

A te z nadzieniem karmelowym brzmią smakowicie, można wiedzieć jakie to będzie nadzienie i pączki z nim będą smażone czy nadziewane już ostudzone?

Opublikowano

Aaaa..... to super pomysł! To taka wersja pączków light, czyli świętować dzisiaj mogą nawet Ci, którzy są na diecie - fajnie 🙂

Będę musiała kiedyś spróbować - dziękuję 🙂

Opublikowano

Nadziewam pączki zawsze po usmażeniu szprycą do tortów z długą i cienką końcówką.

Ja dziś mam niestety kupione pączusie, ale są smaczne.

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie zgadzam się co do proporcji Osobiście uważam że ciasto luzniejsze jest lepsze ale i bardziej będzie przylegać do rąk

POZDRAWIAM

podpisuje się nogami i rękoma, ja caly czas szukam idealnego przepisu
  • 1 rok później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.