Gość onaznieba Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Juz probowalam lecz nie wyszlo, ale to chyba byla wina maki bo tu oczywiscie nie ma takiej maki jak u nas w polsce. Ciasto wyszlo takie strasznie sluche, nic sie nie dalo z nim zrobic. Poszlo do smieci Cytuj
mart Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 onaznieba ja tez przebywam zagranica i z maka tu jest wszystko ok, w ogole jestem zachwycona taka iloscia mak do wypiekow chleba i nie tylko, co do drozdzy suchych bardzo lubie ich uzywac i saszetka jest na 0,5 kg maki, nie poddawj sie, zrob ponownie a sie przekonasz, tylko stopniowo dolewaj plyn (mleko lub wode) az do uzyskania wlasciwej konsystencji, jak za suche to jeszcze dolewaj mimo ze w przepisie jest inna ilosc podana poniewaz kazda maka inaczej chlonie wode, glowa do gory, powodzenia :cool: i jeszcze cos jak nie wiesz jaka make kupic bo tutaj rzadko mozna znalezc typ maki na opakowaniu tak jak jest to w kraju to kupuj z namalowanymi ciastami na opakowaniu :-? Cytuj
teresap Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 "Onaznieba" jest mi bardzo przykro . może ma rację "Mart"i proponuję aby spróbować jeszcze raz. Pozdrawiam Cytuj
PrzywrocmyMiastuPaczka Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 odnośnie przepisu: zamiast rumu lepeiej dać kieliszek spirytusu a kleją się do rąk ponieważ proporcej są na większą ilość mąki pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Nie zgadzam się co do proporcji Osobiście uważam że ciasto luzniejsze jest lepsze ale i bardziej będzie przylegać do rąk POZDRAWIAM Cytuj
teresap Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Mam pytanko czy ktoś nadziewał pączki po upieczeniu ? POZDRAWIAM ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Przyznam się, że jeszcze nigdy tak nie nadziewałam :blush: zawsze nadziewam je podczas formowania, przed smażeniem, również pozdrawiam i udanych pączków życzę 🙂 Cytuj
Spoon Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Tłusty czwartek przed nami.. to jak zabieramy się za pieczenie pączków? tradycyjne czy z jakimiś specjalnymi nadzieniami, jakie lubicie? ja wy tym roku zrobię tradycyjne i z nadzieniem karmelowym:) Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Tak, tak :) U nas tradycyjne, ale bardzo lubię też pączusie z budyniem lub ze śmietaną, ale te kalorie... aaa z drugiej strony raz w roku można sobie pozwolić :mrgreen: A te z nadzieniem karmelowym brzmią smakowicie, można wiedzieć jakie to będzie nadzienie i pączki z nim będą smażone czy nadziewane już ostudzone? Cytuj
Spoon Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Jeszcze inaczej :) Nadzienie to puszka masy karmelowej..pączki nadziewam od razu, ale nie smażę ich tylko piekę w piekarniku 40min. w 180C :) taka beztłuszczowa wersja. Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Aaaa..... to super pomysł! To taka wersja pączków light, czyli świętować dzisiaj mogą nawet Ci, którzy są na diecie - fajnie 🙂 Będę musiała kiedyś spróbować - dziękuję 🙂 Cytuj
AnnaK Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Nadziewam pączki zawsze po usmażeniu szprycą do tortów z długą i cienką końcówką. Ja dziś mam niestety kupione pączusie, ale są smaczne. Cytuj
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie zgadzam się co do proporcji Osobiście uważam że ciasto luzniejsze jest lepsze ale i bardziej będzie przylegać do rąk POZDRAWIAM podpisuje się nogami i rękoma, ja caly czas szukam idealnego przepisu Cytuj
ankaszym Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 szukałam odpowiedniego przepisu na pączki i znalazłam :) Jeszcze zdąże je zrobić Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.