Bahus Opublikowano 18 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2005 Szparagi owijane szynką 10 młodych, ugotowanych ziemniaków, 1 kg szparagów, 6 plasterków chudej szynki, najlepiej konserwowej, 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 4 łyżki majonezu, 2 łyżki bitej śmietany, 2 łyżeczki octu winnego, 2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz Ziemniaki pokrajać w plasterki. Majonez wymieszać ze śmietaną, octem, musztardą, solą i pieprzem. Polać sosem ziemniaki i posypać je posiekaną zieleniną. Szparagi umyć, oskrobać, odciąć zdrewniałe końce. Związać w małe pęczki i wrzucić do wrzącej, osolonej i lekko ocukrzonej wody. Ugotować do miękkości, odcedzić i wystudzić. Ułożyć równo w pęczkach po kilka sztuk i każdy z nich owinąć plasterkiem szynki. Układać na półmisku tak, aby się nie rozsypywały. Z każdego rulonika szynki powinna wystawać "grzywka" z czubków szparagów. Obłożyć szparagi wieńcem sałatki ziemniaczanej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.