teresap Opublikowano 1 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2008 Ja osobiście bardzo tą paste lubie 1 makrela wędzona lub tuńczyk z puszki 6 jajek ugotowanych na twardo – kostka ja staełam na tarce bo miałam lenia 3 ząbki czosnku – osolić zetrzeć na tarce najdrobniejszej 2 cebule – kostka , posolić 1 łyżeczka przecieru lub majonez , co kto woli i ile chce GOTOWE –jak kto chce może doprawić solą , pieprzem , można też dodać kukurydze SMACZNEGO Cytuj
Kasiulek Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Potwierdzam. Pasta z makreli jest pyszna- ja nie daję czosnku i używam majonezu (z przecierem nie eksertymentowałam, bo Łukasz nie lubi). Najlepsza jest na następny dzień- wtedy przechodzi smakami :( Cytuj
As76 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2008 Ja robię ją na 2 sposoby. Pierwszy sposób to :makrela ,cebula i jajka z dodatkiem ,oleju ,soli ,pieprzu, i majonezu. Wtedy wychodzi pyszna pasta na kanapki.Dla mnie istotnym składnikiem tej pasty jest olej. Drugi sposób :makrela,jajka,kukurydza,musztarda sarepska,sól i pieprz(ewentualnie odrobina oleju). Tę wersję podaję jako sałatkę na stół dla gości. Polecam Cytuj
teresap Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 WITAM - As76 i Kasiulek , obiecuje wyprubować wasze pasty bo napewno są pyszne POZDRAWIAM I BIORĘ SIE DO ROBOTY BO ŚWIĘTA Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ja robię tą pastę i jest bardzo smaczna muszę wypróbować wersję drugą AS76 :( i wersję Teresep z czosnkiem bo go uwielbiam. Pozdrawiam Cytuj
Kasiulek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wczoraj na kolacje zrobiłam tą pastę... Jak zawsze wyszła pyszna :shock: Cytuj
iwona30 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Robię taką pastę tylko nie daję czosnku i majonezu ale wszystko mielę w maszynce. Potwierdzam jest bardzo dobra. Cytuj
Christina Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Robię podobną pastę, jak autorka tematu, ale nie daję czosnku - dodaję za to pokrojone, w drobną kosteczkę, obrane ze skórki - ogórki kwaszone. Zamiast cebuli czasem dodaję szczypiorek. Oprócz majonezu dodaję trochę musztardy. Spróbujcie też mojej wersji pasty makrelowej - zaręczam, że jest pyszna :shock: Cytuj
1bubcia36 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 a ja tę paste z makreli robie w nastepujacy sposób:obrana z ości rybke wrzucam do robota,dodaję pieprz i odrobinkę soli.Całą reszte czyli ucieranie na puszyste masełko z makreli robi juz za mnie robocik :mrgreen: warte spróbowania naprawde polecam. Cytuj
gatita Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Do tej pory robiłam klasyczną pastę: serek, cebula i makrela. Chętnie spróbuje Waszych przepisów. Bubcia, a oprócz makreli co dodajesz ? Cytuj
teresap Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Cieszę się że pasta smakuje i można ją robić na wiele sposobów. Pozdrawiam i zachęcam do dalszych eksperymentów Cytuj
sylwiajas Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 ja dzisiaj zrobiłam makrela jajka i sos tatarski Cytuj
Luczexx Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 spróbujcie zrobić taką pastę na mielonym twarożku typu "Delfico", następnie można ją wycisnąć przez "gwiazdkę" na tartinki. użycie Delfico, zamiast majonezu spowoduje większą trwałość i stabilność pasty. Cytuj
teresap Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Ciekawe propozycje, wypróbuje obie wersje ale dopiero w 2010 roku POZDRAWIAM :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi