Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja osobiście bardzo tą paste lubie

1 makrela wędzona lub tuńczyk z puszki

6 jajek ugotowanych na twardo – kostka ja staełam na tarce bo miałam lenia

3 ząbki czosnku – osolić zetrzeć na tarce najdrobniejszej

2 cebule – kostka , posolić

1 łyżeczka przecieru lub majonez , co kto woli i ile chce

GOTOWE –jak kto chce może doprawić solą , pieprzem , można też dodać kukurydze

SMACZNEGO

post-6127-1201900767_thumb.jpg

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Potwierdzam. Pasta z makreli jest pyszna- ja nie daję czosnku i używam majonezu (z przecierem nie eksertymentowałam, bo Łukasz nie lubi). Najlepsza jest na następny dzień- wtedy przechodzi smakami :(

Opublikowano

Ja robię ją na 2 sposoby. Pierwszy sposób to :makrela ,cebula i jajka z dodatkiem ,oleju ,soli ,pieprzu, i majonezu. Wtedy wychodzi pyszna pasta na kanapki.Dla mnie istotnym składnikiem tej pasty jest olej. Drugi sposób :makrela,jajka,kukurydza,musztarda sarepska,sól i pieprz(ewentualnie odrobina oleju). Tę wersję podaję jako sałatkę na stół dla gości. Polecam

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Robię podobną pastę, jak autorka tematu, ale nie daję czosnku - dodaję za to pokrojone, w drobną kosteczkę, obrane ze skórki - ogórki kwaszone. Zamiast cebuli czasem dodaję szczypiorek. Oprócz majonezu dodaję trochę musztardy. Spróbujcie też mojej wersji pasty makrelowej - zaręczam, że jest pyszna :shock:

  • 1 rok później...
Opublikowano

a ja tę paste z makreli robie w nastepujacy sposób:obrana z ości rybke wrzucam do robota,dodaję pieprz i odrobinkę soli.Całą reszte czyli ucieranie na puszyste masełko z makreli robi juz za mnie robocik :mrgreen: warte spróbowania naprawde polecam.

  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

spróbujcie zrobić taką pastę na mielonym twarożku typu "Delfico", następnie można ją wycisnąć przez "gwiazdkę" na tartinki. użycie Delfico, zamiast majonezu spowoduje większą trwałość i stabilność pasty.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.