fredzia Opublikowano 2 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2008 Znalazłam ten przepis w internecie. Składniki. 1 kg ziemniakow- ugotowac 10 dkg twarogu z ziołami 1 jajo mąka sól- do smaku FARSZ 1/2kg mięsa mielonego 1/2 papryki czerwonej 5 dkg pieczarek 1 łyżka keczupu 1 łyżka przecieru pomidorowego pieprz żółty ser + jajo Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praske ,wyrobić z twarogiem,jajem ,mąką i solą. Mąki tyle aby ciasto sie nie lepiło. FARSZ Do mięsa dodać drobno pokrojone pieczarki i papryke oraz cebulke,doprawić keczupem przecierem i piieprzem- wyrobić. Ciasto rozwalkować na ciasto rozłożyć farsz.Zwinąć w rolade. Foremka-duża keksowka. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stop 1 godz.10 min przed końcem pieczenia posypać startym serem i dokończyc pieczenie.Podawać z sosami. Robiłam wszystkim bardzo smakowało. WERSJA 2 może być z kapusta i grzybami. :grin: ;) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Podoba mi sie ten pomysł. Na pewno wypróbuję, bo ciekawy i pewnie smaczny. Cytuj
Jolanta Opublikowano 4 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2008 Podobny przepis jest na forum tylko pod nazwa Torcik z miesa mielonego autorka jest Zuziorek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi