Silvia Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Nie kupie tutaj drozdzy piekarskich.Taki kraj.Za to maja drozdze w proszku tzw dry yeast.Czy one tez nadaja sie do ciasta?czy takie drozdze rozrabia sie tez w mleku czy wystarczy ciepla woda?jak mam wogole przeliczac odpowiednia ilosc tych drozdzy na drozdze piekarskie? Cytuj
basga Opublikowano 13 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Takie instant =25 gram świeżych i wystarczają na 0.5 kg mąki. Jak najbardziej możesz rozpuszczać i w wodzie,i w mleku ale można też wsypywać od razu do mąki. Cytuj
Silvia Opublikowano 13 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2008 Dziekuje serdecznie za szybko odpowiedz :D Teraz majac te drozdze instant bede mogla bez obawy upiec pyszne ciasto.Jeszcze raz dziekuje:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.