iwona30 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Żołnierska grochówka Składniki na jedna osobę: 50g kości na wywar 30g surowego wędzonego boczku 20g kiełbasy zwyczajnej 15g mięsa wołowego 100g tłuczonego grochu (połówki) 100g ziemniaków 15g marchewki 30g warzyw smakowych (pietruszka,por,seler) 7g mąki pszennej smalec lub słonina do podsmażenia czosnek sól, liść laurowy, ziele angielski i majeranek Zamiast kiełbasy zwyczajnej i mięsa wołowego można dodać 80 - 100g kiełbasy głogowskiej. Boczek, kiełbasę i mięso należy najpierw obsmażyć z przyprawami, a następnie dodać do wywaru. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.