IGA Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Przepis dostałam od znajomej. Jest super! 1) CIASTO 4 jajka 10 dag margaryny 15 dag cukru pudru 15 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Utrzeć margarynę z żółtkami, cukrem pudrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, na końcu pianę z białek. Rozsmarować na blaszce wyłożonej papierem. Upiec ok.15 min w temp. 180 st. 2) BEZA 4 białka 15 dag cukru 20 dag kokosu Ubić bezę, wyłożyć na pierwsze ciasto Piec kolejne 15 min. 3) KREM 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy 1 jajko 1/2 szklanki cukru pudru kostka masła 10 dag posiekanych orzechów wykonać krem budyniowy. Można oczywiście zastosować własny wypróbowany sposób na krem budyniowy. Wymieszać go z orzechami. Wyłożyć na wystudzone ciasto. 4) BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki 2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wystudzony biszkopt położyć na krem. 5) POWIDŁO 6) KREM ŚMIETANOWY 1/2 litra śmietany 30% 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru pudru Ubić śmietanę, dodać cukier oraz żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości gotowanej wody i lekko podgrzaną. Gotowy krem dać na powidło.Schłodzć. Smakuje fantastycznie i ładnie wygląda. Cytuj
Gość guumisia Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 wygląda na apetyczny napewno wypróbuje :-) Cytuj
IGA Opublikowano 25 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Polecam i proszę o opinię. Dla mnie ciasto palce lizać. Cytuj
IGA Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Szkoda, że nikt nie zainteresował się tym ciastem. Jeszcze raz cokolwiek natrętnie go polecam, bo jest rewelacyjne. Szkoda, że nie mogę zrobić zdjęcia, ale piekłam to ciasto kilka razy i zawsze znikało błyskawicznie. Dodam, że wszyscy poczęstowani chwalą i biorą przepis. Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2008 Iga proszę podaj wymiar blaszki. Pozdrawiam Cytuj
IGA Opublikowano 25 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Witam! Ja piekłam na blaszce 25 x 36. Ciasto wychodzi dość wysokie. Dzięki za zainteresowanie, proszę o opinie. Pozdrawiam. Cytuj
Terka Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ja upiekłam to ciasto i smakowało całej rodzince,dołączyłam je do swoich ulubionych przepisow i na pewno jeszcze nie raz będzie na moim stole:) Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Iga dziękuję, pod koniec przyszłego tygodnia mam zamiar upiec. Dodam opinię i zdjęcie. Pozdrawiam Cytuj
marzycielka Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Halinko koniecznie dodaj zdjęcie jak upieczesz to ciasto bo przepis na nie jest bardzo ciekawy i sama mam ochotę zrobić to ciasto tylko nie mam ostatnio dużo czasu aby robić takie ciasta wymagające sporej ilości czasu na ich wykonanie Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Lidko zdjęcie dodam, to ciasto musi napewno być pyszne i zrobię zgodnie z przepisem. Pozdrawiam Cytuj
beatea Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Witam.pieklam to ciasto w sobote,bardzo pyszne.pozdrawiam serdecznie. Cytuj
apsik Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Jakie piękne i apetyczne ciacho,chętnie skoczyłabym na kawałek.... Beatea zachęciłaś tą fotką niejedną osobę... :-D Cytuj
Rysiaa Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Iga napisz prosze po kolei jak piec cz na upieczone ciasto polozyc beze i znowu upiec i co dalej-chyba jestem nie kumata ciasto kusi prosze o odpowiedz. Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Rysiia w przepisie jest że ciasto trzeba piec 15 min. na to ciasto wyłożyć bezę i piec kolejne 15 min. Na ostudzone ciasto wyłożyć krem, na krem upieczony biszkopt, posmarować powidłami i na powidła wyłożyć krem śmietankowy. Pozwoliłam sobie odpowiedzieć za Igę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.