KIKI Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 25 dag margaryny 1 szk. cukru 2 szklanki mąki 2 lyzeczki proszku do piecznia 1 łyzeczka cynamonu 4 jaja/ bialka na pianę/ 3 łyżki rumu lub soku z wiśni sloik wisni drylowanych / by nie stracić zęba ;) :P :grin: / wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i żóltkami , dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i cynamonem. dodać rum i pianę . Starannie wymieszać. Do formy wylozyc wieksza część ciasta, na nie polożyć wiśnie i przykryć reszta ciasta. Piec ok 70 min w temperaturze do 200 o C. SMACZNEGO Cytuj
figiel Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wczoraj upiekłam babeczkę .Jest pyszna ,ma orginalny smak i super kolorek .Nie miałam rumu ,wiec zastąpiłam go spirytusem i aromatem rumowym . Musiałam na chwile opuścić stanowisko ...i babka trochę sie przypiekła :-) .Ewo dziękuję za przepis ,polecam do wypróbowania . Cytuj
ina12 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Babka bardzo ładnie się prezentuje, trzeba będzie ją upiec. Cytuj
KIKI Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dorotko dziekuje za pozytywny komentarz. Ciesze się, ze smakowało .Ciacho wygląda przepysznie, ja jednak daje więcej wiśni. Musze rownież skusić sie na niedziele do jej ponownego wypieku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi