Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

25 dag margaryny

1 szk. cukru

2 szklanki mąki

2 lyzeczki proszku do piecznia

1 łyzeczka cynamonu

4 jaja/ bialka na pianę/

3 łyżki rumu lub soku z wiśni

sloik wisni drylowanych / by nie stracić zęba ;) :P :grin: /

wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem i żóltkami , dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i cynamonem. dodać rum i pianę . Starannie wymieszać. Do formy wylozyc wieksza część ciasta, na nie polożyć wiśnie i przykryć reszta ciasta. Piec ok 70 min w temperaturze do 200 o C.

SMACZNEGO

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wczoraj upiekłam babeczkę .Jest pyszna ,ma orginalny smak i super kolorek .Nie miałam rumu ,wiec zastąpiłam go spirytusem i aromatem rumowym . Musiałam na chwile opuścić stanowisko ...i babka trochę sie przypiekła :-) .Ewo dziękuję za przepis ,polecam do wypróbowania .

post-6888-1208109956_thumb.jpg

post-6888-1208109968_thumb.jpg

Opublikowano

Dorotko dziekuje za pozytywny komentarz. Ciesze się, ze smakowało .Ciacho wygląda przepysznie, ja jednak daje więcej wiśni. Musze rownież skusić sie na niedziele do jej ponownego wypieku

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.