maria02 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Bardzo smaczne i łatwe ciasto. Upiec biszkopt kakaowy w standardowej blaszce i przekroić na połowę. Mój przepis jest taki: 5 jajek 0,5 szkl cukru szkl mąki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki oliwy Jajka ubić z cukrem do białości i delikatnie dodać pozostałe składniki. Ponadto: mleko skondensowane słodzone gotowane w puszce 2,5 godz i wystudzone kostka margaryny Kasi lub masła 6 paczek herbatników Margarynę utrzeć i dodać zimny karmel. Masę podzielić na 4 części. Przełożenie ciasta: biszkopt masa herbatniki (ja pędzelkiem delikatnie nawilżam je przegotowaną wodą - szybciej zmiękną) masa herbatniki masa herbatniki masa biszkopt polewa Wstawić do schłodzenia. Kroić następnego dnia. SMACZNEGO! Cytuj
tysia_90 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 ja między masą a herbatnikami daję jeszcze bitą smietane. pyyycha:):-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi