maria02 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 2 kg kapusty białej 1 czubata łyżka soli 0,5 szkl cukru 3/4 szkl octu 0,5 szkl chrzanu białego 3/4 szkl oleju Kapustę poszatkować i posolić. Pozostałe składniki połączyć i dokładnie wymieszać z kapustą. Odstawić na 3 godziny. Po tym czasie poukładzć do słoiczków, nie wekować i wstawić w chłodne miejsce. Można jeść od razu a w lodówce może stać nawet miesiąc. SMACZNEGO Cytuj
niuniaczek Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Witaj Mario, mam ochotę spróbowac ten przepis. Mam 2 pytanka: Chodzi o taki chrzan ze słoiczka - czy nalezy utrzeć? Czy sałatka nie jest za ostra? Cytuj
maria02 Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Tak, Agnieszko, chodzi o chrzan ze słoiczka. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, to możesz dać mniej, ale sałatka nie jest ostra, bo kapusta wchłonie ten smak. Pozdrawiam. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzięki Mario za odpowiedź - wypróbuję na pewno i podziele się opinią pozdrawiam serdecznie Cytuj
niuniaczek Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Jak zapowiedziałam tak zrobiłam. Mario - sałatka bardzo smaczna - jak włozyłam do słoiczków to jeden mały zjadłam od razu. Bardzo nam smakuje i będę ją częściej robić. Dzieki za fajny przepisik. Daję 5 za łatwość wykonania i dobry smak. Dobrze pasuje do mięs, ryb i dań jarskich w każdej postaci. polecam! pozdrawiam Cytuj
maria02 Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Dziękuję za 5 i życzę smacznego. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.