Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 kg kapusty białej 1 czubata łyżka soli 0,5 szkl cukru 3/4 szkl octu 0,5 szkl chrzanu białego 3/4 szkl oleju Kapustę poszatkować i posolić. Pozostałe składniki połączyć i dokładnie wymieszać z kapustą. Odstawić na 3 godziny. Po tym czasie poukładzć do słoiczków, nie wekować i wstawić w chłodne miejsce. Można jeść od razu a w lodówce może stać nawet miesiąc. SMACZNEGO

Opublikowano

Tak, Agnieszko, chodzi o chrzan ze słoiczka. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, to możesz dać mniej, ale sałatka nie jest ostra, bo kapusta wchłonie ten smak. Pozdrawiam.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zapowiedziałam tak zrobiłam. Mario - sałatka bardzo smaczna - jak włozyłam do słoiczków to jeden mały zjadłam od razu. Bardzo nam smakuje i będę ją częściej robić. Dzieki za fajny przepisik. Daję 5 za łatwość wykonania i dobry smak. Dobrze pasuje do mięs, ryb i dań jarskich w każdej postaci. polecam! pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.