Justyna.K Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Upiec dwa biszkopty w keksówkach dużych i 1 biszkopt w keksówce małej. Przełożyć masą szkiełka. Ja użyłam przepisu Ewy1 to ten: 1/2 l mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 kostka masła lub margaryny(dobrej) 3 różne galaretki Cukier i jajka ubić, dodać mąkę i wymieszać delikatnie na pulchną masę. Mleko zagotować. masę p[ostawić na ogień i wlewać to gorące mleko szybko mieszając aż zgęstnieje. Masę przestudzić. Utrzeć 1 kostkę masła lub dobrą margarynę, dodawać po łyżce ugotowaną i przestudzoną masę i ucierać. Powstanie bardzo dobry krem, do którego dodać 3 różne galaretki rozpuszczone każda osobno w 1 szklance wody. Zastygnięte pokroić w kostkę(najlepiej prezentują się galaretki wiśniowa, cytrynowa i kiwi). Dodać galaretki do masy, wymieszać i przełożyć biszkopt. PYCHA!!! Polecam wszystkim! Ozdobić według uznania .Dzieci były zadowolone tort był smaczny. a wyglądał tak : Cytuj
basga Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 WOW...ależ się napracowałaś Justynko no ale efekt piorunujący,extra i podziwiam za cierpliwość,mnie jej ostatnio coś brakuje. :-) Cytuj
figiel Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Jestem pod wrażeniem .Szkoda pokroić takie dzieło :-) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 27 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 to samo powiedzieli tam na urodzinkach :-) Cytuj
Kaliope Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Ale wspaniały tort!!!!! Justynko to prawdziwe dzieło sztuki :-) Gratuluję pomysłu i cierpliwości. Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Bardzo ładny tort Justynko...gratuluję :-) Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Justynko śliczny tort zrobiłaś, duże brawa odemnie. Cytuj
andy8 Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 Super ta ciuchcia jak to mówi moja córcia :-) Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 no, no... kiedy masz na to czas kolezano? Cytuj
Jolanta Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 No brawo,brawo z tej naszej Justynki to ciasteczkowa artystka :-) .Czy masz moze zdjecie w przekroju bo chcialabym zobaczyc jak wygladaja te galaretki? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Dziękuję wszystkim za miłe słowa . Jolanto tego tortu w przekroju nie mam ale na forum jest tort sfotografowany przeze mnie z tą masą mniej więcej tak ta masa wyglądała ale była bardziej zbita bo galaretki całą noc stały w lodówce. W tym wątku jest to zdjęcie https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...p;hl=szkie%B3ka post 8 pozdrawiam Justyna Cytuj
Gość rózia Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 bardzo efektowny [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.