Gość aniaczek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Składniki: 2 zupki chińskie (1 łagodna-np. rosół z kury, 2. ostra - np kurczak curry) 4 jajka 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy majonez Przygotowanie: Makaron z zupek kruszymy, wyspujemy do miski i dodajemy do niego majonez (w takiej ilości, by cały makaron był "obklejony" majonezem). Doadajemy również przyprawy, które były dołączone do zupek. Tak przygotowany makaron odstawiamy na bok - dzięki majonezowi zmięknie. Kroimy w kosteczkę paprykę, ogórki i jajka. Dodajemy do makaronu razem z kukurydzą. Jeśli ktoś lubi dużo majonezu to można go jeszcze dodać. Tak przygotowaną sałatkę odstawiamy do lodówki. Po paru godzinach (1-3) można ją jeść - wtedy jest najlepsza, bo makaron wystarczająco zmięknie a pozostałe składniki dobrze "przejdą sobą" :-) Smacznego!!! Nie zauważyłam, że ktoś wcześniej podał podobny przepis... a nie wiem jak ten stąd usunąć, więc już go zostawię :cry: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.