AnnaK Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Jak zrobić masę lub polewę z dodatkiem chałwy? Cytuj
Klamerka Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Np. tak: słodzone mleko skondensowane (może być też kakaowe, ale wg mnie jest za słodkie) skarmelizować, po lekkim przestygnięciu zmiksować masę z mleka (kajmakową, tak chyba się nazywa?) z chałwą; ostatnio wyczytałam, że zamiast gotować w puszce słodzone mleko, można zwykłe skondensowane mleko ugotować, dosładzając je wg uznania. Też powinno się skarmelizować. Ale nie robiłam, więc ręki sobie za to uciąć nie dam :mrgreen: Cytuj
iwona30 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Podaję mój placek z masą z chałwy. https://www.smaczny.pl/forum/Placek-Z-Chalwa-t4581.html Cytuj
AnnaK Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Dziewczyny,dziekuję bardzo za pomoc :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi