ina12 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Białkowiec 3 szklanki mąki szklanka białek szklanka oleju 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki letniego mleka łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy lub olejek Białka ubić z cukrem. Ubijając wlewać stopniowo do piany na przemian olej, mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180*C przez ok. 45 minut. Cytuj
apsik Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Halinko ja osobiście nie potwierdzam-bo teraz nie jem słodyczy :lol: , ale po opiniach mojej rodzinki piszę ,że ten placuszek jest świetny. Mam ten przepis od niedawna -z innego żródła i robię w formie babki. Proporcje są ciutek inne bo mam 1 kostkę margaryny rozpuszczonej i dodaje się letnią i 1 szklankę ciepłego mleka a cukier zmniejszyłam do 1 szklanki. Jest naprawdę bardzo puszysta,dodałam olejek cytrynowy. Polecam z czystym sumieniem -u mnie właśnie poszedł ostatni kawałeczek. Halinko oczywiście stawiam 5,pozdrawiam. :razz: Dodam jeszcze ,że ma tę zaletę iż nie zawiera cholesterolu-gdyż nie daje się żółtek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tylko nie mogę dodać oceny ,ale każdy kto spróbuje powie że jest wyśmienita. Cytuj
ina12 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Eluniu bardzo dziękuję za opinię i ocenę. Ale przypadek, Ty upiekłaś z mojego przepisu, a ja z Twojego Ptysia który jest pyszny. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Robię tego białkowca za każdym razem jak zostają mi białka z pączków. Dodaję olejek cytrynowy i startą skórkę i ma fajny aromat i bardzo nam smakuje. Dziękuję i pozdrawiam! Zdjęć nie zdążyłam zrobić. Cytuj
aness2 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2010 Wczoraj skusiłam sie na to ciasto. I z pełnym przekonaniem moge powiedziec ,że jest pyszniutkie. Zrobiłam z sokiem i skórka cytrynową. Jest puszyste i nie suche. Pychota. ;) :-) :) Cytuj
ina12 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Aness Dziękuję Tobie bardzo za wypróbowanie i pomyślną wiadomość. Pozdrawiam Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Podnoszę temat dziś upiekłam tego białkowca Ino dziękuję za sprawdzony przepis teraz już wiem że zawsze z białek upiekę tą babkę Pozdrawiam wszystkich widzę że na forum jest jeszcze parę mi znanych osób Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 przepraszam nie umiem zamieścić zdjęcia ...administrator może skopiować zdjęcie z mojego bloga tu na smaczny https://odskoczniajutki.blogspot.com/2011/11/sposob-na-zbedne-biaka-z-jajek.html Cytuj
figiel Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Witaj Justynko - kopę lat !! :) - fajnie ,ze do nas zajrzałas , mam nadzieję ,ze zostaniesz na dłużej :) . Podziwiam zdolne ręce - gratuluję talentu !!! pozdrawiam ! Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2011 Justynko a ja Tobie dziękuję za skorzystanie z tego przepisu i miły komentarz. Błysnęłaś dalszym swoim talentem. Ciekawi mnie bardzo czy ponownie zaczniemy razem wszyscy na smacznym współpracować?. Jeżeli tak to będę musiała się przywitać. Pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2011 Fajnie by było Ineczko, tak znowu być razem na forum :grin: Cytuj
apsik Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam dziewczyny i ja także po tak długiej przerwie witam Dorotkę,Halinkę ,Justynke i drugą Dorotkę..powiem szczerze ,że stęskniłam się za Wami .Mam nadzieje ,że teraz częściej będę mogła zaglądać na forum. Było by miło gdyby ktoś mnie jeszcze pamiętał.... :cool: Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Witaj Elu :grin: Pamiętamy Cię, pamiętamy i z Twoich przepisów często korzystamy :grin: Widzę, nowe, ciekawe przepisy na forum, ślicznie dziękuję Ci Elu :grin: Ja też się stęskniłam Dziewczyny za Wami, za nowymi przepisami, za Waszymi poradami i odpowiedziami... Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2011 Elu witam Cię i pamiętam doskonale ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi