Sylwiak_81 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Tereniu skusiłąm się na twoje rogaliki, są na prawde suuper. Ledwo co ostygły a już znikają w mnieniu oka. Do środka dałam ser, konfiture śliwkową i częśc z jagodami. SUUUUUUUUUUUUUUper stawiam 5+ Oto moje wypieki Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Mniam ;) ale apetyczne rogaliki - dziewczyny gratuluję takich udanych wypieków :( Cytuj
figiel Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Pysznie wygladaję te rogaliki ....z budyniem jeszcze nie próbowałam piec. Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Wszystkie rogaliki wspaniale się prezentują. Cytuj
teresap Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 DZIĘKI, WIELKIE DZIĘKI POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH Cytuj
apsik Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2011 Teresko upiekłam wczoraj te pyszne rogaliki....tym razem z masą makową.............powiem tylko cudowne ,po prostu bomba. Polecam w imieniu autorki tym co jeszcze nigdy nie piekli a tych co już piekli zachęcam ......... POZDRAWIAM IŻYCZĘ MIŁEJ NIEDZIELI. Cytuj
teresap Opublikowano 11 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2011 Cieszę się że smakują :happy: ślinka mi cieknie :biggrin: a tu postanowienie adwętowe :excl: POZDRAWIAM Cytuj
PrzywrocmyMiastuPaczka Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2012 przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można: 1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto 2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje. 3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru? 4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche? 5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie. pozdrawiam 1 Cytuj
teresap Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 przepis jest ok, ale mam kilka pytań i wskazówek jeśli można: 1. Dlaczego roztrzepujemy jajka? ja dodaje normalne, ale jestem ciekaw jak to wpływa na ciasto 2. Też uważam, że margaryny nie należy rozpuszczać, a wręcz przeciwnie. Można ją wstawić do zamrażarki. Im zimniejsza tym elastyczniejsze ciasto potem i łatwiej się formuje. 3. Dlaczego nie ma w przepisie zwykłego cukru? 4. Jakie drożdże? W sensie czy mokre, czy suche? 5. Dlaczego wstawiasz gotowe ciasto do lodówki? Wydaje mi się, że to przeszkadza drożdżom i ciastu ogólnie. pozdrawiam Najprościej - prosze upiec a potem te pytania Jajka się ubija aby lepiej się połączyły z reszto składników Brak cukru - dietetyczne :) jest cukier waniliowy + słodkie nadzienie +posypka Drożdze bez znzczenia ja osobiście mokre Lodówka bo łatwiej ciasto rozwałkować i gwarantuje że nie przeszkadza ciastu Jeszcze raz polecam spróbowac wedłóg przepisu:) POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.