Gość serwat Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Witam! Chciałem się zapytać jak robi się fasolkę konserwowaną z samych ziaren (taką jaką można dostać w puszce). Czy robi się to z fasoli na suche ziarno czy ze świeżych ziaren ze strąków? Czy ktoś próbował? Cytuj
ina12 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Serwat nasiona fasoli muszą być dojrzałe lecz nie wysuszone. Nasiona fasoli w sosie pomidorowym 1kg. wyłuskanej fasoli około 3 szklanki przecieru pomidorowego Fasolę ugotować na miękko. Rozlać przecier pomidorowy do słoików do 1/3 wysokości. Włożyć fasolę, nie uciskać, jeżeli jest zbyt mało przecieru trzeba dolać aby fasola była przykryta. Zamknięte słoje pasteryzować 1/2 godz. Do smaku przyprawia się solą, i innymi przyprawami dopiero przed podaniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.