Skocz do zawartości

Fasolka Konserwowana


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałem się zapytać jak robi się fasolkę konserwowaną z samych ziaren (taką jaką można dostać w puszce). Czy robi się to z fasoli na suche ziarno czy ze świeżych ziaren ze strąków? Czy ktoś próbował?

Opublikowano

Serwat nasiona fasoli muszą być dojrzałe lecz nie wysuszone. Nasiona fasoli w sosie pomidorowym 1kg. wyłuskanej fasoli około 3 szklanki przecieru pomidorowego Fasolę ugotować na miękko. Rozlać przecier pomidorowy do słoików do 1/3 wysokości. Włożyć fasolę, nie uciskać, jeżeli jest zbyt mało przecieru trzeba dolać aby fasola była przykryta. Zamknięte słoje pasteryzować 1/2 godz. Do smaku przyprawia się solą, i innymi przyprawami dopiero przed podaniem.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.