Dorota Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Ja polecam pysznego mazurka :mrgreen: Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2008 Ja zamierzam upiec sernik jak snikers,ciasto kubuś oraz ciasto z krakersami czy balowe się ono tutaj nazywa no i obowiązkowo babeczki do święconki. Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 ja na święta za zadanie mam zrobić tylko ciasta, więc troszkę poszaleję. zaczynam od Mazurka z przepisu Zuziorka, póżniej snickers, ponieważ jest niesamowicie pyszny i długo postoi, następnie dziwak i warstwowiec :) SZKODA ŻE NIE BĘDĘ MOGŁA ICH POJEŚĆ :) postanowiłam że nawet w święta się nie dam i będę trzymac dietę :(??: ciekawe jak mi pójdzie?? Cytuj
apsik Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2008 Magdalenko ja także nie jem nic słodkiego już 5 tygodni-ale mój post kończy się w święta i zamierzam przygotować coś dobrego. Napewno będzie babka ,sernik z mojego przepisu -bardzo puszysty,cappucino i ciasto z delicjami i oczywiście mazurek. Mam mieć w święta dużo łakomczuszków. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ja na pewno zrobię Makowe roladki w masie serowej , pierniczki (chociaż to nie te świeta ale powycinam w kształcie jajek i udekoruję do koszyczków), babkę na pewno (jeszcze nie zdecydowałam którą). Wystarczy - będą jeszcze ciasta od mamy (zawsze sie wymieniamy). Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ja planuję biszkopt z nutellą i suszonymi śliwkami,babkę z ananasem,makowiec,sernik i roladę jabłkową. Cytuj
bulimek Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ja na pewno zrobię ciasto toffi, które mi kiedyś Doroto poleciłaś:(. Będzie też jabłecznik, jakiś sernik (może toffi?), no i kopiec kreta. A co więcej to zależy, ile osób będzie mi pomagać :) Cytuj
Justyna.K Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Ale pyszności będziecie piekły ja na pewno upiekę jakąś babkę i sernik z brzoskwiniami. :( Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 A ja upiekę sernik na pewno,ale jeszcze rodzinka nie zdecydowała jaki ma być,jabłecznik i babkę :( Cytuj
figiel Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Walczę z grypą ,wiec nadal nie wiem ,ile starczy mi sił ,żeby stać przy garach.W planach babka gotowana i mazurek ,jakis lekki . Cytuj
Magdalena Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Ja sernik dla mojego męża , krówkę lub mazurek Zuzorka ,babę narazie sprzątam..... :( Cytuj
viola32 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Ja upieke sernik snickers ze swojego przepisu,babke puchowa,jablecznik z kisielem,makowca i moze babke drozdzowa zaparzana albo drozdzowke Halinki. Cytuj
iwona30 Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Mam zamiar upiec takie oto placki już mam wszystko kupione do pieczenia. - sernik - snikers - placek królewski - kubuś - warstwowiec - placek z brzoskwiniami - tort murzynek - babke piaskową - placek z masą śmietankowo - galaretkową - strucle drożdżową do śniadania wielkanocnego i może jeszcze ptysia oczywiście jak zdążę. Cytuj
KIKI Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 oja Iwonko to chyba zapowiada sie u Ciebie wielka balanga, Tyle ciast. ja tradycyjnie babke cynamonową, mazurk, metrowiec no i może jakiś serniczek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi