andy8 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Iwonko koniecznie porób zdjęcia tych smakowitości :( Cytuj
Maryśka2308 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 ja pieke bananowca, babke, sernik i jabłecznik z kisielem. Powodzenia wszystkim życzę w sprzataniu pieczeniu i gotowaniu :grin: I nie spieszcie sie bo z tego pośpiechu to nic nie wychodzi czasem :grin: Cytuj
shallimar Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 ja za to zabieram sie za sernik, keks, sernik na zimno z galaretka i bez cukru ( to dla mnie bo jestem na diecie) i pewnie makowiec. Do tego nie bedzie baby jak zawsze bywalo, ale bedzie drozdzowe z masa kokosowa( a propos moge podac przepis...jest cudowne). Oprocz tego drozdzowego nie bedzie zadnych zmian bo moja rodzina jest konserwatywna i lubia to co zawsze...ja natomiast bym poeksperymwntowala z waszymi przepisami ( widze snikers ma wziecie) ale w sumie to pieke dla nich wiec ich wybor :grin: jak przeprowadze sie na swoje to swojej przyszlej rodzinie bede robila wspaniale swiateczne dziwactwa. :grin: Cytuj
Katarzyna Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Ja będę piekła Isaurę , Ptysia i Biszkopt ze śliwkami i nutellą :grin: No chyba że M będzie miał specjalne życzenie :grin: to będą wprowadzone zmiany :grin: Cytuj
ina12 Opublikowano 23 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2008 Ja musiałam upiec jabłecznik - otworzyły mi się dwa słoje z jabłkami. Biszkopt z masą krówkową i orzechową ze względu że okres spożycia który kończy się 25.04. Mas gotowych nigdy już nie kupię. Placki upiekłam według mojego pomysłu, a w miejsce babki upiekłam sernik. Cytuj
mart Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Halinko a co z tymi masami jest nie tak? Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Mart masy żadnej gotowej nie kupię, były tak twarde że trudno było wyjmować z puszek i jeżeli mnie pamięć nie myli, to dla mnie były za słodkie. Pozdrawiam Cytuj
zebcia Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Ja zamierzam upiec pierwszego w swoim życiu mazurka. Mam już upatrzony jeden przepis na mazurek czekoladowy. Jak mi wyjdzie to wrzucę ten przepis:) I widziałam na jeden stronie przepis na wielkanocne króliczki i wielkanocne rogaliki z jajkiem w środku. Poza tym pewnie jakaś babka i może pleśniaczek. Zobaczymy:) Cytuj
andy8 Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Ja w tym roku mam w planach 3 ciasta -cytrynowo-śmietanowe Eli -placek kolorowy s.Anastazji -sernik z brzoskwiniami Babeczkę kupię małą do koszyczka nie będę piekła na święta wolę upiec w innym czasie,przez święta wszyscy wolą jeść ciasta z kremami-taką to mam wybredną rodzinę,mam na myśli moich gości. :) Cytuj
KiBolek Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Witam jak co roku zrobię na pewno mazurki kajmakowy i czekoladowy do tego pewnie mój nowy specjał-ciasto Poe-bananowo-kokosowe roladę jabłkową i chciałabym zrobić sernik z malinami-ostatnio jadłam taki w jakiejś kawiarni, miał kruchy spód i w środku jakiś mus malinowy, był pyszny i nie mogę nigdzie znaleźć przepisu, który by był podobny do niego :) Cytuj
basga Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 Brzmi pysznie-może to jakaś wersja sernikobrownies? https://www.google.pl/search?hl=pl&clie...ami&spell=1 Ja w tym roku...jadę na gotowe święta. Cytuj
KiBolek Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2010 to nie był na pewno sernikobrownies, ale brzmi i wygląda fajnie, więc pewnie wypróbuję niebawem :) a sernik jak już odkryję jak był zrobiony to podzielę się przepisem, bo naprawdę był cudowny Cytuj
Dorota Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2010 Ja polecam na Wielkanoc babkę cytrynową Jest bardzo dobra i ładnie się prezentuje ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi