Elizabethh Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Jako, ze jadę na święta do cioci i nie robię ich u siebie w domu, to upiekę tylko mazurka z masą kajmakową i tyle :) Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Mmm... ten mazurek z masą kajmakową jest chyba najlepszy z wszystkich mazurków - jadłam go w tym roku - po prostu pyyycha :) Cytuj
kaija Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 U mnie na Święta zagości pleśniak, szarlotka, tiramisu :biggrin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Ja w tym roku będę piekła duży tort dla rodziców na 40 rocznicę ślubu,sernik z brzoskwiniami,mazurka i babkę gotowaną :) Cytuj
basga Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A ja zrobię sernik,babkę drożdżową,wafle i chyba karpatkę albo szarlotkę. Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Też sernik, babkę i mazurka ;) Cytuj
Basia K Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Sernik-snickers i babkę cytrynową Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Ja mam w planie mazurka, biszkoptowe ciasto z żółtą masą cytrynową...teraz tak sobie wymyśliłam, bo akurat mam takie składniki :mrgreen: a zobaczymy co mi z tego wyjdzie, no i babeczkę ;) A Wy co dobrego pieczenie na Święta? ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Ja ugotuję babkę pomarańczową,mazurka i wuzetkę galaretkową :) Cytuj
figiel Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Ja mam w planie - ciasto makowo-serowo-jabłkowe , mazurek orzechowy , babka gotowana cytrynowa . Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Mmm... same pyszności :biggrin: Doruniu zaciekawiła mnie ta wuzetka galaretkowa, co to takiego? do masy śmietankowej dodajesz kolorowe kostki galaretki? :blush: Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Galaretkę rozpuszczam w 1 szk.wody i studzę,jak jest już zimna to ubijam 1 śnieżkę w mleku i dodaje zimną galaretkę i wylewam na ciasto.Jak stężeje to tak samo robię z kolejną galaretką,ale o innym smaku i wylewam na tę już zastygniętą,przykrywam ciastem i polewam polewą czekoladową :) Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 O! jaki świetny pomysł Doruniu, w najbliższej przyszłości zrobię takie ciacho, a jeszcze takie małe pytanko: ile tych kolorowych warstw robisz i jakie kolory galaretek polecasz? ;-) Dziękuję i pozdrawiam 🙂 Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 ja jak co roku upiekę sernik z polewą kajmakową. Iwona - jesteś chyba rekordzistką! :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.