Dorunia Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Dorotko ja robię 2 warstwy i używam galaretki cytrynowej i malinowej :) Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Aha, ślicznie Ci dziękuję Doruniu za odpowiedź, jak zrobię to ciasto, to się pochwalę na forum :) Wesołego Alleluja! :D Cytuj
Libercio Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Przed i w trakcie świąt nie miałam czasu odwiedzać smacznego, dlatego też uczyniłam to teraz:) Ja na święta zrobiłam babkę budyniową, tort i malutkie mazurki:) Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witaj 🙂 Piękne były Twoje wypieki, pomysłowe, mazurek - strzał w dziesiątkę! :grin: a ta babeczka z budyniem też smacznie brzmi, pozdrawiam 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Ja w tym roku skromniutko bo będziemy tylko z mężem a w dodatku w poniedziałek pracuję więc machnę tiramisu,karpatkę i wafle. Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Sernik czarno biały,w-zkę,babkę gotowaną z jabłkami i rodzynkami :) Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Linka już poprawiłam, dziękuję 🙂 Basiu wybrałaś same pyszności 🙂 Ja też dużo nie piekę w tym roku, bo wyjeżdżamy do rodzinki ;-) Doruniu, ja tak samo jak Ty mam w planach wuzetkę 🙂 A dla Tych co pieką, polecam pysznego mazurka do wypróbowania 🙂 Cytuj
AngelaAniela Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Sernik czarno biały,w-zkę,babkę gotowaną z jabłkami i rodzynkami 🙂 A możesz podac przepis na tę babkę gotowaną z jabłkami i rodzynkami? :cool: Cytuj
AngelaAniela Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) PS. Szukałam w internecie ale nic podobnego nie znalazłam. I dziękuję za poprawienie linku na mazurka!!! Teraz działa i ... wyglada pyszny, tym bardziej, ze uwielbiamy żurawinę!!! No i wz-etka to nie zły pomysł! Dziekuję za inspiracje! Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez AngelaAniela Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2014 U mnie tradycyjnie - sernik wiedeński, babka cytrynowa i w te święta upieczemy zebrę. Nie piekę dużo ciast bo w domu jestem jedynym facetem a wszystkie moje domowniczki są "na diecie" :biggrin: Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Kurcze, dobrze mieć w domu "taki skarb" który tyle fajnych smakowitości upiecze - zazdroszczę :biggrin: Ja niestety męczę się sama ;) Pozdrawiam i udanych wypieków życzę :) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Lepiej nie przeceniać "tego skarbu" bo jeszcze obrośnie w piórka :D żona oczywiście pomaga :) Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2015 Witam 🙂 Na tegoroczne Święta Wielkiej Nocy polecam: :arrow: Drożdżową babkę z rodzynkami :arrow: Wielkanocne ciastka - jajka 🙂 Są idealne na wielkanocny stół, jak i do koszyczka ze święconką - jako słodka babeczka ;) Udanych wypieków życzę i smacznego! :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi