teresap Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 :mrgreen: Moje PANIE ostatnio nie lubię stać przy kuchni , najlepiej wrzucić na blachę i gotowe Wiem to się nazywa LEŃ ŻEBERKA w moim wydaniu 2 kg żeberek natrzeć olejem z przyprawami jakimi kto lubi i koniecznie 2 – 3 ząbki czosnku To zostawić na tyle ile czas pozwala 2 cebule kroimy w księżyce , posypujemy żeberka 2 papryki 1 puszka groszku pieczarki wedle uznania ( ja ostatnio nie miałam ) ZALEWA 1 1/2 szk wody 1/2 - 1 kostka rosołowa drobiowa 2 łyżki przecieru 1/2 łyżeczki cukru Oczywiście doprawić do smaku : solą pieprzem papryką, majerankiem, delikat i tym co lubimy ja daje curry Wymieszać ( woda może być ciepła) zalać , przykryć folio i zapiec Folie można zdjąć z 20 min przed końcem i polać np. winem nie za dużo, chodzi o to że żeberka będą kruchsze. Życzę smacznego Cytuj
Kaliope Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Mniam mniam... :( Na pewno smaczne! Cytuj
zuziorek Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Jak długo piecze się te żeberka? Czy groszek i papryka nie są zbyt rozgotowane...? Cytuj
teresap Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2008 Zuziu- ja tak jak już pisałam mam tak zwany zielony piecyk i ostatnio najlepiej mi nie grzeje , więc piekłam prawie dwie godz.i zauważ że było na tej blaszce 2 ,30 kg Uważam że tak jak pieczesz każde mięsko a co do groszku i papryki , to się ni rozleci . POZDRAWIAM i czeka :( m na opinie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.