Lusia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 składniki 1kg miesa mielonego 1kg pieczarek słoki groszku z marchewką pół słoiczka przecieru pomidorowego 3 ogórki kiszone sól, pieprz, vegeta 2 jajka czerstwa bułka, olej do sażenia, trochę maki do obtoczenia klopsików przygotowanie Pieczarki oczyscić, kroimy w ćwartki(duże drobniej), smazymy na goracym oleju i przekadamy do garnka mielone mięso doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy namoczona w mleku lub wodzie, i dobrze odciśnieta bułkę, jajka, wyrabiamy, i formujemy klopsiki, ktore nastepnie obtaczamy w mące. Smazymy na goracym oleju i przekładamy do pieczarek Dodajemu groszek z marchewką, przecier, i dolewamy wody, by klopsiki były zanurzone. dodajemy vegetę, chwilke gotujemy. na koniec wrzucamy pokrojone w kostke ogórki. Można podawać z ryże, kaszą gryczana, albo ziemniakami.Jesty pyszne!!:) ja roie z połowy porcji, bo i tak tego duzo wychodzi. polecam!!! :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.