Lusia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 składniki 6 cienkich parówek 6 plasterkow sera zółtego 2 jajka bulka tarta olej do smazenia Ciasto nalesnikowe 2 szklanki mleka 1.5 szlanki maki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Z podanych skladnikow robimy ciasto nalesnikowe i smażymy cienkie naleśniki. na nalesniku z brzegu ukladamy ser, na ser parówkę i zawijamy w rulon. Obtaczamy w jajku i bulce i smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na złoty kolor. polewany ketchupem. PYSZNE :( Cytuj
Jolcia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Przyznaję Lusiu,że są to pyszne naleśniki.Ja zwijam je jak krokiety.Moje dzieci je uwielbiają. My dorośli zresztą też.Pozdrawiam Cytuj
czerusia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Lusiu, Mmm brzmi apetycznie, fajny przpisik:)) Jeszcze tego nie robiłam, ale musze obowiązkowo spróbować:() Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Pyza Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ja robię podobne, tylko zamiast parówki daję plaster szynki :( . Cytuj
As76 Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Ja też je robię,ale nacinam parówkę i wkładam do jej środka starty ser.Tyle ile się zmieściZwijam jak krokiety i robię w jajku i bułce tartej.Oczywiście z ketchupem. Cytuj
Lusia Opublikowano 26 Marca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Dzieki!!! ciesze sie ze się Wam przepis podoba Pozdrawiam:) Cytuj
lamie Opublikowano 26 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2008 Ale narobiłyście mi ochoty... Dziś już chyba trochę za późno na takie jedzonko, więc może jutro na śniadanko... (żeby za długo nie czekać)? Cytuj
viola32 Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Polecam te nalesniki z parowkami ,bo kiedys moja mama czesto je robila, takie a'la krokiety i sa naprawde pyszne . Cytuj
sylwuśka Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Jeszcze obsmażam te naleśniki :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi