Lusia Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 ok 1 kg ziemniaków 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 1/2 szklanki maki pszennej 5 jajek 30 dag pieczarek mały jogurt naturalny peczek szczypiorku, olej jako do panierowania bułka tarta, sól, pieprz przygotowac ciasto: ziemniaki obrac, ugotować i przecisnąć przez praskę.Dodac jako, make i wyrobić ciasto. Przyrządzić farsz: 4 jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić, szczypiorek posiekać. Wymieszać z pokroionymi i podsmarzonymi pieczarkami, jogurtem i przyprawami. ciasto rozwalkowac, pokroic w prostokaty, wzdłuz dłuższego boku ułozyc farsz. uformować krokiety i panierować w jajku i bułce tartej. smazyć w głebokim oleju. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.