kofik Opublikowano 28 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2008 1kg ryby bez ości, ja robiłam z pangi,pokroić w małe kawałki, paski; usmażyć w cieście naleśnikowym(mąka, jajko, woda), oczywiście przyprawić solą, wegetą 3 średnie cebule pokrojone w paski 1 szkl wody 1/2 szkl oleju 3 łyżki octu 2 łyżki cukru 4 łyżki keczupu 1/2 małego koncentratu pomidorowego szczypta soli Zalewę zagotowujemy, do gotującej wsypujemy cebulę i gotujemy jeszcze 5 minut. Kroimy korniszony i papryke marynowaną w paski, mieszamy z zimną zalewą. Przekładamy do salaterki naprzemian sos-ryba(zimna).Nie podaję ilości ogórków, papryki, dałam tyle, żeby nie było za żadkie. Przepis dostałam od kuzynki ze Szczecina, i u nas się przyjął ze smakiem... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.