Gość irii Opublikowano 29 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2008 Serdecznie widam wszystkich uczestników forum :grin: Postanowiłam przejść na diete odchudzającą, przepisy w niej zawarte są łątwe (na szczęście, bo moje umiejetnosci kucharksie neistety nie są zbyt rozwinięte :grin: ) Mam tylko jeden problem, muszę zrobić zupę z dyni, a głównego składniki (dyni) nie moge znaleść w żadnym sklepie. Czego moge uzyć jako zamiennika? Może Kabaczka albo cukini? A moze jeszcze coś innego? a oto i przepis: Zupa z dyni • 300g miąższu dyni • 2 szklanki wywaru z włoszczyzny (może bycz kostki) • 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego • 1/3 opakowania jogurtu naturalnego (50 g) • natka pietruszki Dynię pokrój w kostkę i gotuj pod przykryciem w wywarze. Przetrzyj przez sito lub zmiksuj, wymieszj z koncentratem pomidorowym. Zdejmij z ognia, zabiel jogurtem, dopraw i posyp posiekaną natką pietruszki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi