ina12 Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 1 szklanka mleka w proszku 25 dag masła roslinnego lub margaryny 1 szklanka cukru 2 - 3 żółtka Margarynę roztopić w garnku na małym ogniu, dodać mleko w proszku, cukier i gotować do momentu rozpuszczenia się wszystkich składników. Garnek z masą zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Dodać żółtka i całość szybko i dokładnie zmiksować. Ciasta i wafle przekładać masą lekko przestudzoną. Cytuj
jgust Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Witam!Jak zwykle wspanialy przepis.Dziekuje za odpowiedz na temat masy grylazowej.Pozdrawiam Cytuj
dorot-k Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Bardzo mi się podoba ten przepis,tylko mam jedno pytanie:czy mogę użyć mleka w proszku odtłuszczonego?Pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2010 Dorot-k możesz użyć mleko odtłuszczone. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.