Iwona01 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Poszukuję sprawdzonego przepisu na sałatkę z kuskusem i jakimś mięskiem, np.z drobiowym. Może ktoś wie jak przyrządzić mrożoną fasolkę szparagową,by była dodatkiem do obiadu? Jeśli tak, to również proszę o przepis 🙂 Zaznaczam, że nie chodzi mi o taką fasolkę z masłem i bułką tartą. Pozdrawiam i czekam na propozycje :P Cytuj
Dorota Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Witam, na naszym forum znalazłam taką sałatkę: z kaszą kuskus i tuńczykiem. Tutaj jest podany przepis na sałatkę z kaszą kuskus i pieczarkami oraz na sałatkę z kaszą kuskus i papryką . Wprawdzie przepisy są bez mięska, ale może któryś z nich się przyda 🙂 Pozdrawiam :P Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Fasola szparagowa w śmietanie 1 kg fasoli szparagowej 5 dag masła 3 dag maki 10 dag śmietany sól, czosnek, papryka, ocet 6% Pokrajać fasolę w ukośne kawałki, zalać niewielką ilością wrzącej wody i ugotować. Paprykę zasmażyć z masłem, dodać mąkę - zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli i śmietaną, dodać do fasoli, zamieszać i zagotować. Doprawić do smaku czosnkiem roztarym z solą i octem. Fasola szparagowa zasmażana 1 kg fasoli szparagowej 3 dag cebuli 5 dag tłuszczu 2 dag mąki sól, cukier, pieprz, ocet 6% Fasolę ugotować, obraną cebulę posiekać. Sporządzić zasmażkę z cebuli, tłuszczu i mąki, rozprowadzic wywarem, połączyć z fasolą, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i octem. Nie napisałam jak przygotować fasolę do gotowania, napewno wiesz. Pozdrawiam Cytuj
Iwona01 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Dzięki za podpowiedzi! Na pewno skorzystam 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.