iwona30 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Składniki: 45dkg mąki 2 szkl. mleka 12 dkg cukru pudru 1 cukier waniliowy 15 dkg masła lub margaryny - roztopić 3 jajka płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta sody szczypta skoli Wykonanie: Składniki sypkie wsypać do miski i dokładnie wymieszać, dodać mleko, żółtka i roztopione masło wszystko dokładnie zmiksować na końcu dodać pianę ubitą z trzech białek i delikatnie wymieszać łyżką. Smacznego. Cytuj
figiel Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 Dzisiaj do popołudniowej kawy były te pyszne gofry 🙂 . Polecam , bo przepis jest extra ....zawsze robiłam "na oko" ,wychodziły raz lepsze ,raz gorsze , a teraz zrobiłam wszystko dokładnie jak w przepisie. Ciasto wyszło dość gęste ,nie wiem ,czy takie miało być ? Iwonko dziękuje ,że podzieliłaś sie przepisem . Cytuj
minia51 Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 ajajaj... Smacznie wyglądają. Ja nie mam formy do pieczenia gofrów. Cytuj
basga Opublikowano 31 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2008 No proszę...a córka mnie właśnie męczy o gofry...nawet skusiłam się dziś i kupiłam syrop klonowy,bo nawet nie znam jego smaku. Teraz wypróbuję Twój przepis Iwonko. Cytuj
iwona30 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Próbuj Basieńko daj znać jak wyszły. Figiel masz fajną formę do gofrów, następnym razem jeżeli ciasto będziesz miała za gęste to dodaj mleka w przepisie było 3 szklanki mleka ja dałam dwie bo wydawało mi się że będzie za rzadkie ale to też zależy dużo od mąki. Cieszę się że smakowały, mi wyszło z tego przepisu 20 gofrów. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zrobiłam przed chwilą gofry. Powiem tak- ciasto w smaku bardzo dobre ale nie wiem co zrobiłam nie tak ale wyszły strasznie gumowe... spodziewałam się delikatnych i chrupiących gofrów a tu lipa... no ale cóż 🙂 mimo wszystko polecam przepis :P Cytuj
Justyna.K Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Chyba sobie sprawię gofrownicę 🙂 Przepysznie wyglądają :P Cytuj
basga Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kasiulek-może gofrownica ma słabą moc i wychodza gumowate? Gofry po wyjęciu dobrze jest postawić tak,by nie dotykał jeden do drugiego,ja do tego kupiłam specjalnie taką malutką suszarkę do naczyń i ustawiam w niej goferki jak sa ciepłe. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Basiu gorfownice mam dobrą a nawet bardzo dobrą... co do wyschnięcia gorfów też odstawiałam 🙂 mimo wszystko wczoraj jak się do nich dopadłyśmy z moją przyjaciółką to zjadłyśmy wszystkie :P Cytuj
figiel Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kasiu moje gofry po upieczeniu były chrupiące ,ale jak wystygły to też były miękkie .........nie suszyłam ich ,bo nie było czasu 🙂 . Będę piekła jeszcze z tego przepisu ,tylko zrobię rzadsze ciasto . Cytuj
basga Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 To jest najlepszy przepis na gofry jaki mam! Właśnie się nimi zajadamy!Są bardzo chrupiące i nawet suszyć ich nie trzeba,bo od razu po wyjęciu są chrupiące! Smacznego i...dzięki Iwonko! Cytuj
viola32 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Mam pytanie w jakiej gofrownicy je pieczecie?Ja kupilam taka elektryczna i co ciekawe byly tam dwa przepisy na zrobienie gofrow.Jeden byl w srodku razem z instrukcja i z niego robilam wyszly calkiem niezle ale malo.Ale byl tez drugi przepis na pudelku,o ktorym nie mialam zielonego pojecia dopoki mojemu kochanemu mezowi nie zachcialo sie zrobic mi niespodzianki pewnego niedzielnego ranka.Oj mialam pozniej robote by go doczyscic a to nie takie latwe bo ma powloke teflonowa(ciasto po prostu przywarlo do powierzchni i biedaczek nie mogl go odkleic,probowal je jakos odlepic i porysowal troszke ten teflon)Oj dostalo mu sie pozniej... 🙂 Cytuj
Katarzyna Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 To jest najlepszy przepis na gofry jaki mam! Właśnie się nimi zajadamy!Są bardzo chrupiące i nawet suszyć ich nie trzeba,bo od razu po wyjęciu są chrupiące! Smacznego i...dzięki Iwonko! Basiu ale narobiłaś mi ochoty :P szkoda że nie mieszasz bliżej :D następnym razem jak odwiedzimy Kraków wiesz na co przyjedziemy :D 🙂 Cytuj
apsik Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Ja także nabrałam ochoty i chętnie odwiedziłabym Cię Basiu...muszę wybrać się z naszą Kasieńką. 🙂 Nie mam gofrownicy ale to będzie mój pierwszy zakup jak pojadę do miasta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.