basga Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 O...zapraszam serdecznie! Ja mam teraz pozdzierany teflon w tosterze po tym,jak córka sobie tosty robiła,też muszę kupić nowy. A gofrownicę mam 1300W firmy Dezal.Poprzednia miała około 700W i gofry były gotowane a nie pieczone, 🙂 więc Elu jak będziesz kupować,to wybierz taką o dużej mocy. Porcja jest spora-zostawiłam trochę ciasta i jutro zobaczę,czy jeszcze jadalne. :P Cytuj
iwona30 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Cieszę się bardzo Basiu że gofry smakowały aż sama nabrałam ochoty żeby je zrobić. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Tak wczoraj kusiłyście tymi goframi, ze zaraz po powrocie do domu je zrobiłam (zwłaszcza, ze miałam ku temu okazję) i była to miła niespodzianka dla najbliższych. Dzieci zachwycone, mężowi też smakowały. Mimo, że mam słabszą gofrownicę (700W) to wyszły bardzo dobre - celowo zrobiłam gęste ciasto i nie były gumiaste tylko pulchne - pewnie w mocniejszej gofrownicy byłyby bardziej chrupiące. Polecam przepis! Cytuj
basga Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Powiem tak-zostało mi trochę ciasta od poniedziałku,stało w lodówce i właśnie je zużyłam.Goferki pychota,nadal chrupiące,choć troszkę mleka dolałam,bo ciasto było gęste . Cytuj
iwona30 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Cieszę się bardzo że Wam smakują moje gofry ja właśnie mam wszystko przygotowane do robienia gofrów i zabieram się do pieczenia. Cytuj
moniulka Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 jak czytam te przepisy to mi slinka cieknie niedawno kupiłam gofrownice z eldomu i dopiero teraz zobaczyłam ze ma 750 wat i moje gofry sa gumowate po przeczytaniu waszych postów postanowiłam kupic inna i znalazłam na allegro z firmy clatronic 1400 wat własnie czekam na przesyłkę . bedzie pewno w poniedziałek juz sie nie moge doczekac na pewno pochwale sie jak wyszły Cytuj
moniulka Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 nie wiem co zle zrobiłam ale strasznie mało urosły wygladały jak nalesnik ale w smaku super chrupkie Cytuj
iwona30 Opublikowano 27 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Szkoda że nie wyszły :P . Ja jak robię ciasto na gofry to od razu nie smażę tylko odstawiam na pół godziny żeby troszkę to ciasto popracowało widać wtedy na powierzchni ciasta takie pęcherze. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.