teresap Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 A jaki jest czas pieczenia i temperatura piekarnika dla tych ciast? Ja już pisałam że mam tak zwany zielony piecyk i robie to na „oko” ,jak placek ma leki kolorek i zaczyna odstawać od blachy , a jak robimy to na papierze to papier odkleja się od ścianek blachy. A co do normalnych piekarników , to myślę że czas pieczenia jest 30 – 40 min , temperatura 180 Powinno być dobrze POZDRAWIAM i czekam na opinie Cytuj
teresap Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 :-) W koncu zrobiłam i musze powiedzieć że jest wspaniałe, brak mi słow aby opisać to ciasto jednym słowem "puch " ale aby dokładniej wiedzieć jakie ono jest trzeba je zrobić ,dziekuje za przepis :-) Wiolu bardzo się cieszę że placuszek smakował Właśnie siedzę i pije miętkę , zjadło by się kawałek . Dziękuje za opinie i POZDRAWIAM Cytuj
EWA1992 Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Tereniu zrobiłam dzisiaj dopiero ciasto,w sobote nie było mnie w domu więc wyszły nici z ciacha. Poprostu ciacho niebo w gębie :-) . Dziękuje za przepisik i pozdrawiam Ewa. Cytuj
teresap Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ja też dziękuje że wypróbowałaś mój przepis i bardzo się cieszę że smakowało POZDRAWIAM Cytuj
wiola344 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zapomniałam dopisać i dodać iż wszyscy ciacho chwalą lecz nikt go nie ocenił ,więc ja wstawiam 5 bo jest ono tego warte,pozdrawiam :-) Cytuj
teresap Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 WIOLU bardzo ,bardzo ale naprawde bardzo dziękuje CAŁUSKI Cytuj
figiel Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Czy do tego ciemnego ciasta tylko 5 łyżek mąki dajesz ? Cytuj
wiola344 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Tak figielku dokładnie jak w przepisie ,przez to jest taki puszysty ,smacznego :shock: Cytuj
figiel Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dziękuję Wiolu za wyjaśnienie .Chcę go upiec na "długi weekend" ,byłam niepewna co do mąki . Pozdrawiam :shock: . Cytuj
teresap Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 "WIOLU "i ja dziękuje że odpowiedziałaś FIGIEL , a "FIGIEL " bardzo przepraszam ale ostatnio nie wchodziłam , byłam na pielgrzymce ,miałam gości i trochę brakowało mi czasu POZDRAWIAM i jeszcze raz bardzo przepraszam :lol: Cytuj
figiel Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Tereniu ! Upiekłąm Twoje ciasto . Biszkopt wyszedł wysoki ,trochę mi siadł po wyjeciu z foremki . Zrobiłam zdjęcie ,ale nie miałam wgrane i zostało wykasowane jeszcze z kilkoma innymi zdjęciami / pech/ :lol: . Ale ciacho extra ,mieciutkie .bardzo delikatne . Polecam. Czekam na Twoje nastepne propozycje :( . Pozdrawiam -Dorota :P Cytuj
teresap Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Dorotko bardzo się cieszę że ciasto smakowało Też POZDRAWIAM :lol: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi