mamalu Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Co mozna jeszcze z rzezuchy zrobic ja daje do kanapek i salatek.Moze jeszcze cos ktos dopisze. Cytuj
Christina Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Twarożek z rzeżuchą jest pyszny 🙂 Cytuj
grumko Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ja dopiero pierwszy raz korzystałem z walorów smakowych rzeżuchy i bardzo mi smakowała. Przepis na rzodkiewki z rzeżuchą pochodzi z serwisu gazeta.pl SKŁADNIKI: 2 pęczki rzodkiewek, 75 g łagodnego sera żółtego (edamski), 1 jajko na twardo, 1 pęczek szczypiorku, 4 łyżki stołowe rzeżuchy (po 7 dniach kiełkowania).Na sos: 2 łyżki stołowe octu owocowego, 2 łyżki stołowe oleju słonecznikowego, 1 łyżeczka do herbaty musztardy, sól ziołowa, pieprz mielony SPOSÓB WYKONANIA: Rzodkiewki umyć i pokroić w cienkie plasterki. Posiekać szczypiorek a jajko i ser pokroić w kostkę. Wymieszać ocet z olejem, doprawić musztardą, solą ziołową i pieprzem. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki, polać sosem i jeszcze raz ostrożnie wymieszać. Cytuj
aida Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Moje dzieci bardzo lubią posiekaną i wymieszaną z kostką masła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.