Fusia Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Upiec biszkopt. Krem 1 litr kremówki 5 łyżeczek żelatyny 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki kakao Żelatynę namoczyć w pół szkanki zimnej wody. Odstawić na 10 minut. Kakao dobrze rozmieszać w 1/3 szklanki ciepłej wody. Kremówkę z cukrem zagotować. Zestawic z ognia. Wlać kakao i żelatynę do kremówki i dobrze rozmieszać. Jak ostygnie wstawić do lodówki na 8-10 godzin. Potem ubić jak krem do puszystej masy. Biszkopt przekroić na pół i przełożyć kremem. Na wierzch też kładę krem i posypuje tartą czekoladą. Naprawdę polecam i życzę smacznego. Cytuj
apsik Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Fusia bardzo fajny pomysł z tą kremówką tylko czy w trakcie gotowania się nie przypala.... 🙂 Witam Cię na forum bo jeszcze tego nie zrobiłam,jestem Ela. Cytuj
Fusia Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ela! Dzięki za powitanie. A co do kremówki, to mi się jeszcze nie przypaliło. Dosłownie zacznie sie gotować i zestawiam to z ognia. Pozdrawia Ciebie również. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi