Iwona01 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 SKŁADNIKI: - 50 dkg wątróbek drobiowych - 4 cebule - 2,5 łyżki masła - 4 jajka na twardo - 1 jajko surowe - pieprz. sól - pęczek szczypiorku WYKONANIE: Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na maśle. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć oczyszczone,opłukane i osuszone wątróbki (tak,aby w środku pozostały niedopieczone ).Cebulę, dwa obrane jajka na twardo i ostudzoną wątróbkę zemleć. Masę dokładnie wumieszać z surowym jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie podsmażyć. Z przestudzonej masy uformować ( za pomocą łyzki ) kulki wielkości orzecha włoskiego i dokładnie obtoczyc w pozostałych dwóch jajkach na twardo (obranych i drobno posiekanych ).Ułozyć na pólmisku na liściach sałaty i posypac posiekanym szczypiorkiem. Smacznego Cytuj
ela2225 Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Brakuje mi zdjęcia :-) Cytuj
Iwona01 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Przy najbliższej okazji postaram się zamieścić :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.