Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI: - 50 dkg wątróbek drobiowych - 4 cebule - 2,5 łyżki masła - 4 jajka na twardo - 1 jajko surowe - pieprz. sól - pęczek szczypiorku WYKONANIE: Cebulę obrać,posiekać i zeszklić na maśle. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu lekko podsmażyć oczyszczone,opłukane i osuszone wątróbki (tak,aby w środku pozostały niedopieczone ).Cebulę, dwa obrane jajka na twardo i ostudzoną wątróbkę zemleć. Masę dokładnie wumieszać z surowym jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie podsmażyć. Z przestudzonej masy uformować ( za pomocą łyzki ) kulki wielkości orzecha włoskiego i dokładnie obtoczyc w pozostałych dwóch jajkach na twardo (obranych i drobno posiekanych ).Ułozyć na pólmisku na liściach sałaty i posypac posiekanym szczypiorkiem. Smacznego

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.