Selena Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Przepis ten otrzymałam od bratowej z Niemiec, a oto i on: 3 średnie polędwiczki (surowe) 15 dag startego żółtego sera 2 serki ( trójkąciki ziołowe ) topione słodka śmietanka kulinarna 2 zupy w proszku Winiary - Borowikowe pieprz cytrynowy wegeta Polędwiczki myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy lekko wegetą oraz pieprzem cytrynowym. Zupę borowikową przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niej serki oraz śmietankę. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy zupką i posypujemy serem. Całość zapiekamy ok. godziny. w temp. 180 stopni. Polecam bo smaczne:))) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Seleno, ciekawy przepis - ale jakiej wielkosci te polędwiczki bo- i 3 sztuki i średnie - to pojęcie względne (przynajmniej nic mi nie mówi). poza tym zachęcająco brzmi Cytuj
Selena Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Witaj niuniaczku, to może inaczej , ok 40-50 dag poledwiczek. A przepis gorąco polecam, bo danie jest pyszniutkie. W sumie eksperymentowałam też z klopsikami oraz z piersi kurczaka. Też smaczne ale pierwowzór to poledwiczki. Pozdrawiam cieplutko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.