Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis ten otrzymałam od bratowej z Niemiec, a oto i on: 3 średnie polędwiczki (surowe) 15 dag startego żółtego sera 2 serki ( trójkąciki ziołowe ) topione słodka śmietanka kulinarna 2 zupy w proszku Winiary - Borowikowe pieprz cytrynowy wegeta Polędwiczki myjemy i kroimy na kawałki, posypujemy lekko wegetą oraz pieprzem cytrynowym. Zupę borowikową przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i dodajemy do niej serki oraz śmietankę. Polędwiczki układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy zupką i posypujemy serem. Całość zapiekamy ok. godziny. w temp. 180 stopni. Polecam bo smaczne:)))

Opublikowano

Seleno, ciekawy przepis - ale jakiej wielkosci te polędwiczki bo- i 3 sztuki i średnie - to pojęcie względne (przynajmniej nic mi nie mówi). poza tym zachęcająco brzmi

Opublikowano

Witaj niuniaczku, to może inaczej , ok 40-50 dag poledwiczek. A przepis gorąco polecam, bo danie jest pyszniutkie. W sumie eksperymentowałam też z klopsikami oraz z piersi kurczaka. Też smaczne ale pierwowzór to poledwiczki. Pozdrawiam cieplutko.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.