Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI 1 kalafior 1 brokuł filet z kurczaka Kalafior i brokuł zblanszować w wodzie słodko-słonej,schłodzić. Wystudzone warzywa podzielić na różyczki.Filet pokroić w kostkę,obsypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju. SKŁADNIKI SOSU 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany opakowanie sosu koperkowo-ziołowego 1/2 słoiczka majonezu 2 ząbki czosnku-rozgnieść Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Warzywa najlepiej w przezroczystej salaterce układać warstwami...kalafior,filet z kurczaka,polać sosem i na wierzch udekorować brokułem. Jeżeli ktoś nie przepada za brokułem można z samym kalafiorem,ale w takiej wersji jest bardzo dobra. Podana na kolację do pieczywa mojej rodzince bardzo zasmakowała w zeszłym roku i dopiero teraz przeglądając zeszyt wpadłam na ten przepis.

Opublikowano

No to widzę sałatkę którą na pewno wypróbuję, zwłaszcza, że jest z brokułem, za którym przepadam!!! Musi byc pycha. Dzięki za fajny przepis :-)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Elu sałatkę zrobiłam na dwa sposoby.Do jednej miseczki dałam surowy kalafior,do drugiej gotowany.Muszę powiedzieć,że obie są pyszne. Dzięki za przepis :D i polecam tym którzy jeszcze nie robili.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.