apsik Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 SKŁADNIKI 1 kalafior 1 brokuł filet z kurczaka Kalafior i brokuł zblanszować w wodzie słodko-słonej,schłodzić. Wystudzone warzywa podzielić na różyczki.Filet pokroić w kostkę,obsypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju. SKŁADNIKI SOSU 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany opakowanie sosu koperkowo-ziołowego 1/2 słoiczka majonezu 2 ząbki czosnku-rozgnieść Wszystkie składniki połączyć i dobrze wymieszać. Warzywa najlepiej w przezroczystej salaterce układać warstwami...kalafior,filet z kurczaka,polać sosem i na wierzch udekorować brokułem. Jeżeli ktoś nie przepada za brokułem można z samym kalafiorem,ale w takiej wersji jest bardzo dobra. Podana na kolację do pieczywa mojej rodzince bardzo zasmakowała w zeszłym roku i dopiero teraz przeglądając zeszyt wpadłam na ten przepis. Cytuj
Kaliope Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 No to widzę sałatkę którą na pewno wypróbuję, zwłaszcza, że jest z brokułem, za którym przepadam!!! Musi byc pycha. Dzięki za fajny przepis :-) Cytuj
czerusia Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Apsik napewno ja wyprubóje bo lubie brokuły.. i ciekawy jest ten sos, musze sie skusić :-) pozdrawiam Cytuj
Jolcia Opublikowano 16 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2008 Elu sałatkę zrobiłam na dwa sposoby.Do jednej miseczki dałam surowy kalafior,do drugiej gotowany.Muszę powiedzieć,że obie są pyszne. Dzięki za przepis :D i polecam tym którzy jeszcze nie robili. Cytuj
apsik Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Joleczko bardzo się cieszę bo słowa uznania z Twoich ust-bardzo wiele dla mnie znaczą. Pozdrawiam Cię gorąco i buziaczki. :P :P :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi