Christina Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 W necie jest sporo przepisów na panierowane różyczki kalafiora (różnią się składnikami panierki i sposobem wykonania), ale ja chciałabym wiedzieć, czy ktoś z Was ma jakiś już WYPRÓBOWANY przepis. Kiedyś z moim TŻ jedliśmy takiego kalafiora w restauracji i tak nam zasmakował, że chciałabym go zrobić w domu. Ponadto - jak myślicie, czy z mrożonego kalafiora też da się zrobić tę pyszną przekąskę? Czy mrożonego kalafiora też trzeba byłoby krótko gotować, czy wystarczyłoby tylko go rozmrozić i wrzucić na minutę do wrzątku? Czy musi smażyć się w głębokim tłuszczu, czy wystarczy obsmażyć na patelni? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto już robił te pyszności :-) Cytuj
grumko Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 My korzystaliśmy z tego przepisu i bardzo nam smakowało: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...fiory+sma%BFone Cytuj
Christina Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Dziękuję, gdy wypróbuję przepis, dam znać jak wyszło :-) Chociaż już po fotce widzę, że kalafiorki wyglądają zupełnie inaczej niż te, które jedliśmy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.