Selena Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Składniki: Biszkopt ( każdy piecze swój ) Masa : 2 puszki słodzonego mleczka skondensowanego 1 kostka margaryny Kaśki 25 dag płatków migdałowych orzechy włoskie ( ile kto lubi ) 3-4 paczki zwykłych herbatników Upiec biszkopt. Następnie gotujemy mleczka przez 3 godziny. Po ugotowaniu studzimy je. Miękką margarynę ucieramy z zimnym mleczkiem. Dodajemy płatki migdałowe oraz orzechy włoskie ( ilość dowolna ) Wykładamy na biszkopt krem, na krem układamy herbatniki namoczone w alkoholu:). Wierzch ciasta polewamy polewą czekoladową. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Jadłam to ciasto i polecam jest pyszne. Moja teściowa je robi ale nie macza w alkoholu i używa herbatników już z polewą czekoladową. Mniej roboty . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.