Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

napewno każdy forumowicz ma swój sposób na młodą kapustkę, ja podzielę się moim: składniki: * główka młodej kapusty * duuuża marchew * por - biała część * średnia cebula * 30 dkg pieczarek * dwie łyżki śmietany * sok z jednej cytryny * czubata łyżka suszonego kopru, świerzego dwie łyżki * sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia przygotowanie: na patelni zeszklić ceblukę pokrojoną w grubą kostkę. dodać pora w paski, marchew utartą na tarce o dużych oczkach i pieczarki rozdrobnione jak kto lubi ( utarte na tarce, pokrojone w kostkę talarki ...), delikatnie osolić, dusić aż odparuje woda. w między czasie poszatkować kapustkę ( ja ją kroję w długie paski o grubości 0,5 cm ) zalać wrzątkiem do połowy wysokości kapusty. dodać przesmażone warzywa, sok z cytryny, koper, delikatnie osolić. gotować bez przykrycia na mocnym ogniu aż odparuje większość wody, na koniec zdjąć z ognia i dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. i gotowe, szybko i smacznie, czyli.....to co lubię najbardziej Smacznego!!!

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Magdalena dziś właśnie robiłam kapustkę i muszę przyznać, że jest bardzo smaczna.Na pewno będę ją robić częściej. Dzięki za przepis :D .

  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.