magdalenka_23 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2008 napewno każdy forumowicz ma swój sposób na młodą kapustkę, ja podzielę się moim: składniki: * główka młodej kapusty * duuuża marchew * por - biała część * średnia cebula * 30 dkg pieczarek * dwie łyżki śmietany * sok z jednej cytryny * czubata łyżka suszonego kopru, świerzego dwie łyżki * sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia przygotowanie: na patelni zeszklić ceblukę pokrojoną w grubą kostkę. dodać pora w paski, marchew utartą na tarce o dużych oczkach i pieczarki rozdrobnione jak kto lubi ( utarte na tarce, pokrojone w kostkę talarki ...), delikatnie osolić, dusić aż odparuje woda. w między czasie poszatkować kapustkę ( ja ją kroję w długie paski o grubości 0,5 cm ) zalać wrzątkiem do połowy wysokości kapusty. dodać przesmażone warzywa, sok z cytryny, koper, delikatnie osolić. gotować bez przykrycia na mocnym ogniu aż odparuje większość wody, na koniec zdjąć z ognia i dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. i gotowe, szybko i smacznie, czyli.....to co lubię najbardziej Smacznego!!! Cytuj
Jolcia Opublikowano 8 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2008 Magdalena dziś właśnie robiłam kapustkę i muszę przyznać, że jest bardzo smaczna.Na pewno będę ją robić częściej. Dzięki za przepis :D . Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2008 bardzo się cieszę że smakowało :D pozdrawiam magda Cytuj
Christina Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Zapowiada się pysznie :P Skopiowałam sobie Twój przepis Magdalenko i z pewnością niedługo go wypróbuję :D Pozdrawiam Cytuj
Yola79 Opublikowano 20 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2010 zabieram się za młoda kapuste, dziękuje za przepis i polecam sezon rozpoczety. Odświerzam temat dla chętnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi