Gość ewelina08 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Witajcie. Jestem tu nowa. Postanowiłam dodać przepis na pyszną, sprawdzoną sałatkę. Jest to znakomity dodatek do kiełbasy z grila i nie tylko. Normatyw surowcowy: - 1 kg ziemniaków - 1 duży świeży ogórek - pęczek szczypiorku - duża cebula -kilka łyżek majonezu - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa myjemy. Ogórka obieramy, kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek i cebulę drobno kroimy. Wszystkie składniki sałatki mieszamy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy majonez ( tylko tyle żeby składniki się połączyły) Osobiście dodaję ząbek czosnku dla podkreślenia smaku. Smacznego :-) Cytuj
niuniaczek Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja wczoraj sie skusiłam na tę sałatkę i muszę przyznać, że oprócz tego, ze łatwa i szybka w wykonaniu oraz tania to jeszcze smaczna. Zmieniłam tylko troszeczkę, że dodałam 4 rzodkiewki (posztkowane) dla podkreślenia smaku i koloru i odrobinę curry a majonez dałam pół na pół z jogurtem naturalnym. polecam, Cytuj
pina1989 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Bardzo dobra sałatka tylko ze ja dodałam kiszone ogórki i czosnek. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja podpisuję się pod ostatnią wypowiedzią, sałatka bardzo dobra - polecam. Wzbogaciłam jej smak czosnkiem i śmietaną. Polecam do kiełbaski z grilla. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi