Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

róże z kremu umiem robic,tylko zawsze robiłam je z kremu maślanego,robi się je szybciej niż z masy cukrowej,wychodzą śliczne,tylko są tłuste,a poza tym jak jest tak gorąco co chwila trzeba chłodzic masę.

  • Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

O rany obejrzalam filmiki jak robia te sliczne roze i jestem pod wrazeniem!Czy tak jak piszecie takie roze robi sie z kremu?Jakie proporcje na taki krem i gdzie zdobyc takie przyrzady?

Opublikowano

Violu sprzęt można kupic w hurtowni cukierniczej,chociaż ja ostatnio miałam z tym problem,bo do róż musi byc odpowiednia tylka,a nie każda jest dobra,a proporcje trudno mi dokładnie podac,bo ja zawsze robiłam masę maślaną na oko:) a teraz przerzuciłam się na bitą śmietanę,a z tej róż jeszcze nie robiłam.Myślę,że każda masa z masła nadaje się do róż i naprawdę nie tak trudno robi się z niej róże.

Opublikowano

O rany obejrzalam filmiki jak robia te sliczne roze i jestem pod wrazeniem!Czy tak jak piszecie takie roze robi sie z kremu?Jakie proporcje na taki krem i gdzie zdobyc takie przyrzady?

takie róże robi sie z kremu , ja tez robie go ,, na oko,,

https://www.youtube.com/watch?v=LJ6gpEb69ts...feature=related

na tym filmiku widac dokladnie jak ma wygladac ta tylka.

Pozdrwiam Violu

Opublikowano

Dorotko możesz podac mi proporcje do szpryc glazury?

białko

cukier puder (przesiany )

kilka kropel octu

dodajesz tyle cukru pudru żeby powstała masa dobra do szprycowania, jak zrobisz za gęstą dodaj troszkę białka lub octu i pamietaj ,żeby jajko wsadzić na ok. 3 sekundy do wrzątku .

cukier puder musisz dosypywac ,, na oko,,

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dorotko,mam do Ciebie pytanie,jako do "tortowego experta" Wnioskując z Twoich opisów-lukier plastyczny kładziesz na warstwie z kremu? Dobrze zrozumiałam? Dobrze się to trzyma? Nie podchodzi wodą? Dziś będę robiła po raz pierwszy tort w tym stylu i jestem pełna obaw.... A jak na wierzchu,na tym lukrze zachowuje sie zwykły lukier z pudru,soku...? Chcę nim troszkę "popisac"

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przepiękny tort.Udekorowany skromnie ale stylowo. A gdzie mogę kupić te"koraliki",w każdym spożywczym sklepie?Tak samo barwniki?Nigdy nie mogę ich dostać w sklepie.

Opublikowano

Emmo ja te koraliki zamówiłam z Allegro. Ale mozna je znalezc w mniejszych sklepikach z różnościami. Trzeba miec szczescie zeby je dostac w większych miastach.

Barwniki w proszku kupuje w hurtowni , w której zaopatrują sie cukiernie.

Możesz zamówić takie w paście ( tez bardzo dobre) na Allegro : [LINK NIEAKTUALNY]

tez mam ten zestaw bo potrzebowałam czarnego. Bardzo fajne barwniki, piękne kolory i są bardzo wydajne,

Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedz:-) A może wiesz,gdzie mogłabym kupić szprycę do wyciskania już gotowych kwiatków,listków,itp.??? A tak w ogóle to jestem pełna podziwu jeśli chodzi o wszystkie Twoje torty-dzieła,a nie tylko do tego jednego. Pozdrawiam:-))

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.