Aniamal Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 róże z kremu umiem robic,tylko zawsze robiłam je z kremu maślanego,robi się je szybciej niż z masy cukrowej,wychodzą śliczne,tylko są tłuste,a poza tym jak jest tak gorąco co chwila trzeba chłodzic masę. Cytuj
Aniamal Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 A czy możesz mi podac przepis na tę glazurę? Cytuj
viola32 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 O rany obejrzalam filmiki jak robia te sliczne roze i jestem pod wrazeniem!Czy tak jak piszecie takie roze robi sie z kremu?Jakie proporcje na taki krem i gdzie zdobyc takie przyrzady? Cytuj
Aniamal Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Violu sprzęt można kupic w hurtowni cukierniczej,chociaż ja ostatnio miałam z tym problem,bo do róż musi byc odpowiednia tylka,a nie każda jest dobra,a proporcje trudno mi dokładnie podac,bo ja zawsze robiłam masę maślaną na oko:) a teraz przerzuciłam się na bitą śmietanę,a z tej róż jeszcze nie robiłam.Myślę,że każda masa z masła nadaje się do róż i naprawdę nie tak trudno robi się z niej róże. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 O rany obejrzalam filmiki jak robia te sliczne roze i jestem pod wrazeniem!Czy tak jak piszecie takie roze robi sie z kremu?Jakie proporcje na taki krem i gdzie zdobyc takie przyrzady? takie róże robi sie z kremu , ja tez robie go ,, na oko,, https://www.youtube.com/watch?v=LJ6gpEb69ts...feature=related na tym filmiku widac dokladnie jak ma wygladac ta tylka. Pozdrwiam Violu Cytuj
Aniamal Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Z Twojego opisu wynika ,ze jest to szpryc glazura lub lukier. Dorotko możesz podac mi proporcje do szpryc glazury? Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Dorotko możesz podac mi proporcje do szpryc glazury? białko cukier puder (przesiany ) kilka kropel octu dodajesz tyle cukru pudru żeby powstała masa dobra do szprycowania, jak zrobisz za gęstą dodaj troszkę białka lub octu i pamietaj ,żeby jajko wsadzić na ok. 3 sekundy do wrzątku . cukier puder musisz dosypywac ,, na oko,, Cytuj
Aniamal Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Dziękuję kochana.Dzisiaj zaczęłam robic róże z masy cukrowej,wychodzą śliczne,tylko strasznie długo schodzi,ze szpryc glazury dużo szybciej. Cytuj
Basia K Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Dorotko,mam do Ciebie pytanie,jako do "tortowego experta" Wnioskując z Twoich opisów-lukier plastyczny kładziesz na warstwie z kremu? Dobrze zrozumiałam? Dobrze się to trzyma? Nie podchodzi wodą? Dziś będę robiła po raz pierwszy tort w tym stylu i jestem pełna obaw.... A jak na wierzchu,na tym lukrze zachowuje sie zwykły lukier z pudru,soku...? Chcę nim troszkę "popisac" Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Odpowiedziałam w Twoim poście ,, Tort Angielski-jaki Krem...?,, mam nadzieje,że sobie poradziłaś Cytuj
Emma Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Przepiękny tort.Udekorowany skromnie ale stylowo. A gdzie mogę kupić te"koraliki",w każdym spożywczym sklepie?Tak samo barwniki?Nigdy nie mogę ich dostać w sklepie. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Emmo ja te koraliki zamówiłam z Allegro. Ale mozna je znalezc w mniejszych sklepikach z różnościami. Trzeba miec szczescie zeby je dostac w większych miastach. Barwniki w proszku kupuje w hurtowni , w której zaopatrują sie cukiernie. Możesz zamówić takie w paście ( tez bardzo dobre) na Allegro : [LINK NIEAKTUALNY] tez mam ten zestaw bo potrzebowałam czarnego. Bardzo fajne barwniki, piękne kolory i są bardzo wydajne, Pozdrawiam i dziękuje za miłe słowa Cytuj
Emma Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Dziękuję za szybką odpowiedz:-) A może wiesz,gdzie mogłabym kupić szprycę do wyciskania już gotowych kwiatków,listków,itp.??? A tak w ogóle to jestem pełna podziwu jeśli chodzi o wszystkie Twoje torty-dzieła,a nie tylko do tego jednego. Pozdrawiam:-)) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dziękuje za miłe słowa :arrow: tutaj masz roznego rodzaju tylki [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi