Asetka Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam Was serdecznie. Od dłuższego czasu czytam to forum, ale dopiero dziś zdecydowałam się napisać. Już kilka razy robiłam tort wg. przepisu Dorotaxx. Biszkopt wychodzi świetny. Krem też już sobie opracowałam. Problem polega na tym, że za żadne skarby nie chce mi wyjść ten lukier plastyczny. Próbowałam kilka razy. Ściśle trzymałam się przepisu, uważałam, żeby nic się nie zagotowało i klapa. Masa wychodzi taka kleista, że z trudem mogę oderwać od niej rękę nie wspominając już o jakimkolwiek wałkowaniu. Czy ktoś mógłby mi krok po kroku opisać jak ta masa powinna wyglądać na poszczególnych etapach, żebym wiedziała w którym momencie zaczyna się źle dziać. Ewentualnie proszę o inny przepis na lukier plastyczny, bo do ww. zaczyna mi brakować cierpliwości. Pozdrawiam, Asetka Cytuj
bona Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam. Koniecznie musi być lukier plastyczny?Ja tez mam jedna nieudana probe z masa plastyczna za sobą.Proponuje,żebyś spróbowała tej masy Marcepan Sztuczny jest bardzo dobra. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Masa wychodzi taka kleista, że z trudem mogę oderwać od niej rękę nie wspominając już o jakimkolwiek wałkowaniu. Czy ktoś mógłby mi krok po kroku opisać jak ta masa powinna wyglądać na poszczególnych etapach, żebym wiedziała w którym momencie zaczyna się źle dziać. Ewentualnie proszę o inny przepis na lukier plastyczny, bo do ww. zaczyna mi brakować cierpliwości. Pozdrawiam, Asetka Jeśli masa jest kleista to nalezy dosypywac cukier puder Poszukaj u mnie w przepisach sztuczny marcepan . Moze z nim nie bedziesz miala problemów Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.