Bahus Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Udka z kurczaka w sosie pieczarkowym 1 kg udek z kurczaka 35 dag pieczarek 2 cebule 100 ml kwaśnej śmietany 3 łyżki masła lub margaryny 1 łyżka mąki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku Udka umyć, posolić i popieprzyć. W rondlu rozpuścić 2 łyżki masła i obsmażyć na nim udka. Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem ok 1 godz.Pokrojone w paski pieczarki i cebulę podsmażyć na reszcie masła i na 10 min przed końcem duszenia dodać do udek. Na koniec dodać śmietanę którą uprzednio wymieszano z mąką. Zagotować. Przed podaniem posypać obficie posiekaną zieloną pietruszką. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.