Dorotaxx Opublikowano 15 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Ewciu dla takiego maluszka proponuje zrobić coś radosnego, kolorowego, moze Kubusia Puchatka?? mam kilka fotek tortów dla takich maluchów. jeśli chcesz to podaj maila , wysle ci Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 No no! Przepis na masę już skopiowany. W sobotę moja córcia ma urodziny, spróbuję też coś wymodzić. o, i dzięki za linki bo przy okazji zarejestrowałam się w 'tortowni', a tam można kupić wszystko co do pieczenia potrzebne, :D Pozdrawiam Cytuj
ewa11 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 :) Dorotkoxx dziękuje za zdjęcia :-D będę próbować :D :P :D Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 19 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 No no! Przepis na masę już skopiowany. W sobotę moja córcia ma urodziny, spróbuję też coś wymodzić. o, i dzięki za linki bo przy okazji zarejestrowałam się w 'tortowni', a tam można kupić wszystko co do pieczenia potrzebne, :D Pozdrawiam Bardzo prosze Pola. Ja tez dzis będe robic tort dla córy . Pozdrawiam Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 27 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Kolejne torty pokryte tą masą Cytuj
figiel Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Dorotko jesteś niesamowita w swoim talencie i "śmiałych " pomysłach na dekoracje tortu :arrow: . Możesz napisać na jakie okazje te dzieła? Po prostu geniusz cukierniczy :arrow: . Pozdrawiam !!!!!!! Cytuj
ANGI Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Kochana Dorotko oto moje torty:))) Z dwóch ostatnich nie jestem szczególnie zadowolona w pierwszym z pośpiechu krzywo i nieładnie napisałam lukrem a w drugim nie miałam już czasu na bawienie się w przyklejanie koralików więc je powciskałam co oczywiście wyszło niezbyt korzystnie:(( Na szczęście moja mama i teściowa (bo dla nich były te dwa torty) były bardzo zadowolone ponieważ jak mówią są fankami moich torcików:)) Pozostałe dzięki Bogu już są ok ponieważ miałam mnóstwo czasu:))) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Aniu słońce Ty moje cuda robisz!!!!! Wszystkie są przepiękne a koszula po prostu wymiata!! Niby taki prosty tort a jaki efektowny. Koniecznie musze kiedys zrobic i podpatrze od Ciebie. Z tym czasem to faktycznie roznie bywa. Teraz juz wole zrobic tort wczesniej , nawet zeby postał godzinke czy dwie ale zebym w spokoju mogła go dokonczyc. Zawsze zabierałam sie za torty na ostatnią chwile . Wtedy goniłam jak popyrtana, wszystko mi z rąk leciało , nie mogłam znalezc tego co potrzebowałam . Dokładnie tak było z tortem na wieczor panienski . A na koniec kiedy juz udało sie go dokonczyc to okazało sie ,ze w aparacie wysiadla bateria i nie zrobie fotki...za oknem koszmarna burza więc nie podłącze do prądu bo mi spali aparat hahahahah wszystko sie kićkało , jak na złosć Całuski kochana Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 29 Lipca 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Dorotko jesteś niesamowita w swoim talencie i "śmiałych " pomysłach na dekoracje tortu :arrow: . Możesz napisać na jakie okazje te dzieła? Po prostu geniusz cukierniczy :arrow: . Pozdrawiam !!!!!!! Figielku slicznie dziękuje za miłe słowa!! Ten biały , piętrowy był robiony na 80-te urodziny teściowej mojej znajomej a ten w gatkach dla koleżanki z liceum na wieczór panienski. Wczoraj wlasnie była u mnie wybierac tort na wesele. Pierwszy raz bede robic takiego kolosa na 110 osób. Mam wyzwanie, po nocach nie śpie hahahahahhahahahahha Cytuj
ANGI Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Jak zrobisz koszulkę to koniecznie się nią pochwal:))) Cytuj
dietka Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Witam Proszę napiszcie czy można zrobić masę cukrową kilka dni wcześniej przed obłożeniem tortu i w jaki sposób ją przechowywać. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Masa najlepiej prezentuje sie zaraz po zrobieniu. radze zrobić ją przed samym nałożeniem na tort. Naprawde bardzo szybko sie ją robi. Cytuj
ANGI Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dorotka ma rację. Masa super nakłada się na tort i jest gładziutka jeśli jest zrobiona chwilę przed dekorowaniem tortu. Zrobiona kilka dni wcześniej strasznie twardnieje i kruszy się. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi