Dorotaxx Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 a teraz Ratujj :razz: za dwa tygodnie urodziny mojego chłopaka i chce zrobic mu ToRt niespodzianke ale jakoś z pomysłami u mnie nie bardzoo :] chlopak konczy az 20 lat haha :razz: <BR></ Musisz mi cos podpowiedziec. Czym sie interesuje Twoj chłopak, moze ma jakies pasje, hobby, cokolwiek. Cytuj
Sara87 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Dorotaxx jedyne co mi przychodzi teraz na myśl to kulturystyka siłownia i w szystko z tym zwiazane... :] Cytuj
viola32 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja bym zrobila facecika ze sztanga w rekach :razz: albo takiego,ktory uklada swoje miesnie do prezentacji widowni :razz: , albo takiego facecika o duzych miesniach a na rekach trzyma swoja ukochana...Co Ty na to Sara?Moze mu sie spodoba? Zreszta Ty najlepiej znasz gust swojego chlopaka.Moze Dorotka cos Ci wymysli...:)Pozdrowienia i zycze super pomyslu! Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Dorotaxx jedyne co mi przychodzi teraz na myśl to kulturystyka siłownia i w szystko z tym zwiazane... :] Mam taki tort, bardzo łatwy w wykonaniu i efektowny. Wyslij do mnie wiadomosc i podaj w niej swojego maila , wysle ci fotke. Tutaj nie moge wkleic bo nie jestem autorem tego zdjęcia i to nie ja robiłam tort . Mozesz tez poszperac na tym forum https://wielkiezarcie.com/forum_watek.ph...1&offset=20 z boku po lewej stronie masz nicki, kliknij na mój nick ( trzeci od góry) , tam jest fotka tego tortu i opis jak go wykonac. Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ja bym zrobila facecika ze sztanga w rekach :razz: albo takiego,ktory uklada swoje miesnie do prezentacji widowni :razz: , albo takiego facecika o duzych miesniach a na rekach trzyma swoja ukochana...Co Ty na to Sara?Moze mu sie spodoba? Zreszta Ty najlepiej znasz gust swojego chlopaka.Moze Dorotka cos Ci wymysli...:)Pozdrowienia i zycze super pomyslu! Viola masz super pomysły! Najbardziej podoba mi się wersja trzecia , w której facet trzyma swoją ukochaną. Nie jest to łatwe do wykonania ale da sie zrobic! Cytuj
cypruska Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dorotko, znowu pozawracam Ci glowe... Z jakiej ilosci skladnikow powinnam zrobic mase na pokrycie ciasta o srednicy 34 cm i wysokosci ok.8-9 cm? Bede bazowala na angielskim fruit cake, czy mase zamiast kremem moge posmarowac rozpuszczonym dzemem morelowym, aby wszystko sie kupy trzymalo? Dzieki wielkie za odpowiedz :?: Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Dorotko, znowu pozawracam Ci glowe... Nie ma problemu, zawracaj Z jakiej ilosci skladnikow powinnam zrobic mase na pokrycie ciasta o srednicy 34 cm i wysokosci ok.8-9 cm? radze zrobić z 3 porcji. Lepiej ,żeby masy troszke zostało niż miałoby braknać. Bede bazowala na angielskim fruit cake, czy mase zamiast kremem moge posmarowac rozpuszczonym dzemem morelowym, aby wszystko sie kupy trzymalo? Nigdy tak nie robiłam ale myśle ,że mozna posmarowac cienko dzemem, wczesniej zmiksuj go tak ,zeby nie było zadnych grudek . a moze dla pewności zmiksuj kostke masła z cukrem pudrem i bardzo cieniutko posmaruj ciasto? wiem ,że bita śmietana i świeze owoce rozpuszczają marcepan i tego typu masy do pokrycia tortów ( w tym mase cukrową) , ale z drugiej strony w dżemie nie ma świezych owoców... sama nie wiem Dzieki wielkie za odpowiedz :?: bardzo prosze Cytuj
cypruska Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 No to dzisiaj zrobilam probny tort z ta masa. Powiem szczerze, ze obawialam sie, ze mi nie wyjdzie, niepotrzebnie! Masa jest super plastyczna, ladnie sie barwi i przede wszystkim sie nie rwie! Pod spodem jest to tort treningowy, wiec nie jest za piekny [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 jesli to jest tort ,,treningowy,, to ciekawa jestem jakie cuda bedziesz robic pozniej.. śliczny torcik !! a czy ta kratka na dole tortu to zwykla lamówka? czy moze cos innego bo wygląda super! Cytuj
cypruska Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 To na dole tortu to zwykla wstazka, ktora ma taki sam motyw jak zaproszenia :) Ciesze sie, ze siepodoba. Po probnym torcie juz wiem, ze nastepnym razem musze dac wiecej kremu, bo mi sie slabo przykleila masa i bylo widac nierownosci ciasta. Cytuj
ewa11 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2008 To jest mój pierwszy tort :) .Może nie jest taki jak Wasze ,ale może nastepnym razem pójdzie lepiej :grin: Cytuj
ewa11 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Dziękuje andy8 :grin: :) Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi