Dorotaxx Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Dzięki za odpowiedź. Torcik w smaku wyszedł super, czekoladowy biszkopt z nadzieniem truskawkowym.Pod masą zebrało się trochę wody, ale teraz już wiem że trzeba dodać pod spód krem z dodatkiem masła.Trzeba sie na błędach uczyć :) A to wynik mojej nocnej przygody z masą, synek był szczęśliwy ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] ps.a może dlatego wyszła zbyt sucha bo dodałam tylko połowę buteleczki olejku migdałowego?? Kasiu Twój tort jest super!!! A masa wyszla za sucha przez cukier puder. Tez dzis robilam tą mase , dalam cukru tyle co zwykle a i tak wyszla sucha masa. to ten torcik , na wieczor panienski Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 18 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Oto wynik moich dzisiejszych zmagan.Niestety ta masa nie chciala mi sie rozwalkowac,myslalam ze mi rece odpadna,zrobilam wiec z masa mashmallow. Martusiu tort przepiękny!! reszte napisalam ci w mailu Pozdrawiam Cytuj
ewa11 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Wszystkie torty są super!!! Cytuj
mart Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Dorotko gatki w panterke wymiataja wszystko! Cytuj
ANGI Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dorotko Kochana ten striptizer to istne cudo!!!!!!!!!! Ty jesteś rewelacyjna:) Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dorotko gatki w panterke wymiataja wszystko! hehe dzieki wielkie! W trakcie ich robienia obawialam sie,ze jednak nie bedą wyglądac jak pantera ale na szczescie wyszlo całkiem,całkiem Cytuj
Dorotaxx Opublikowano 20 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 Dorotko Kochana ten striptizer to istne cudo!!!!!!!!!! Ty jesteś rewelacyjna:) Dzięki słońce!!!!! Cytuj
ANGI Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Moje ostatnie torty:) Muszę nadrobić zaległości bo dawno mnie na smacznym nie było:) Przede mną bardzo pracowity tydzień w robieniu tortów...wiec jeśli skończę postaram się wrzucić jakieś fotki:)) Cytuj
Tusiak Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Kasiu Twój tort jest super!!! A masa wyszla za sucha przez cukier puder. Tez dzis robilam tą mase , dalam cukru tyle co zwykle a i tak wyszla sucha masa. to ten torcik , na wieczor panienski Super!!! Niezwykłe umiejętności. Jak ci się udało go uformować w ten sposób? Ten brzuch, klata...???? MISTRZOSTWO!!! Cytuj
Tusiak Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Moje ostatnie torty:) Muszę nadrobić zaległości bo dawno mnie na smacznym nie było:) Przede mną bardzo pracowity tydzień w robieniu tortów...wiec jeśli skończę postaram się wrzucić jakieś fotki:)) Piękne torty. Proszę o podpowiedz jak zrobić taki laleczkowy tort. Moja córeczka byłaby wniebowzięta, gdyby dostała takie cacko na urodziny. Pozdrawiam Cytuj
figiel Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Wszystkie torty prz :) eśliczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;) Cytuj
ANGI Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Tort laleczka jest bardzo prostym torcikiem do zrobienia. Oczywiście istnieje w sprzedaży forma do robienia takiego wypieku ale moim zdaniem jest zbyt droga:) Są dwa sposoby na wykonanie spódniczki: 1. upieczenie biszkoptu w owalnej aluminiowej miseczce która po odwróceniu przypominała by spódniczkę, może to być nawet forma do pieczenia babki. Wtedy to upieczony i ostudzony biszkopt przekrawa się na części (4-5) i przekłada dowolnym kremem bądz masą. Na koniec obkładamy "sukienkę" kremem (dowolna dekoracja) na samym czubku umieszcza się lalkę bez nóg, luki uzupełniamy masą, no i oczywiście korpus lalki także jest dekorowany masą, (niektórzy wolą wersję lalki której nogi są wbite w tort...ja wolę te nogi usunąć ponieważ mam pewność że przy krojeniu tortu nie natknę się na nie:))) 2. Z biszkopta wycinamy 5 kółek różnej wielkości i przekładamy masą. Sposob dekorowania jest taki sam jak wyzej. Ja stosuję technikę opisaną w puncie 1. Ponieważ biszkopt się nie marnuje tak jak przy wykrawaniu kilku kół. Bardzo piękne suknie lalki wychodzą kiedy biszkopt pieczony jest w formie do babki, ponieważ maja różne kształty które można udekorować jako "falbanki" tejże sukienki:) Pozdrawiam i mam nadzieję że pomogłam:) Cytuj
ANGI Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Dziękuję figielku:))) Cytuj
andy8 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Angi piękne torty,brak słów. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.